Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΦΩΤΗΣ ΓΡΙΒΑΣ.... τα ειπε όλα και έχει κι άλλα


'Δεν υπάρχει αγάπη για την πόλη από κανένα δήμαρχο! Αυτό έχει ανάγκη η πόλη και κανένας δεν το δίνει και δεν τόδωσε'.
Τα χρίσματα τα δίνουν τα κόμματα.
'Ασχολούμαστε με το τι είπε ο Αβραμόπουλος και τι όχι και δεν βλέπουμε την ανάγκη για φάρμακα, την ανάγκη της καθημερινότητας'.
'Ευθύνη έχει η τότε διοίκηση του Δήμου που επέτρεψε την ανέγερση πολλών ορόφων και ανάπτυξη μεγάλων καταστημάτων στα Βριλήσσια επί της Λ. Πεντέλης'.
'Ο Νίκος Παπαδόπουλος, κοινωνικός, ευγενικός αλλά άλλο αυτό και άλλο η δημαρχία. Επί της δημαρχίας του δεν θυμάμαι κάτι καλό. Απών ήταν σε κάθε σοβαρό θέμα που απασχόλησε την πόλη'.
'Η Λ. Πεντέλης με τα σημερινά πολυκαταστήματα διαμορφώθηκε επί Νίκου Παπαδόπουλου, ήλθαν τα πολυκαταστήματα, ήλθαν οι τράπεζες και τόσα άλλα για να έχουμε την σημερινή εικόνα'.
'Η τότε αντιπολίτευση στο δήμο, ασχολούνταν με το κόμμα τους που ήταν στην εξουσία και δεν έβλεπαν τα γεγονότα στο δήμο'.
'Η Λ. Πεντέλης, ως δρόμος ταχείας κυκλοφορίας έχει γίνει βραδείας κυκλοφορίας. Όποια ώρα και να περάσει κανείς δεν υπάρχει ούτε δρομάκι ελεύθερο από τα παρκαρίσματα των αυτοκινήτων για τις τράπεζες και τα πολυκαταστήματα. Ο δρόμος αυτός είναι ο δρόμος ταλαιπωρίας, δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας!'
'Κόπηκαν δένδρα και δένδρα και δεν αντικαταστάθηκαν. Όλο το σκηνικό είναι το αποτέλεσμα της αλλαγής χρήσης γης που έγινε επί δημαρχίας Παπαδόπουλου.'
'Ανάπτυξη δεν είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος. Να υπάρξουν καταστήματα αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον'.
'Πολλά παράπονα για την οδό Κύπρου, που είναι η μόνη διπλής κατεύθυνσης. Δεν είναι κάτοικοι της πόλης οι κάτοικοι της οδού Κύπρου για να έχουν όλο το φόρτο της πόλης; Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι μονόδρομοι.΄
'Δεν υπάρχει κυκλοφορικό, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κυκλοφορία πεζών'.
'Για τον Σταμάτη Λώλα θα πω οτι δεν αμφισβητείται η τιμιότητά του. Όντως δρομολόγησε το θέμα του τεννις κλάμπ. Είχε μια εσωστρέφεια, όταν είσαι δήμαρχος δεν είναι δυνατό να ασχλέισαι με τους λογαριασμούς του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. ¨οταν πήγα στο γραφείο του δεν υπήρχε καρέκλα να καθήσεις απ' τους φακέλλους που ήταν στις καρέκλες. Μια δεύτερη τετραετία αν του δινόταν ίσως να ήταν καλύτερος. Έχασε τις εκλογές όπως τις έχασε και ο Ν. Παπαδόπουλος. Υπεύθυνος για την απώλεια ήταν ο Τ. Χρηστάκης όπως επί Παπαδόπουλου που την έχασε εξ αιτίας του κ. Κουτσιώρη'.
'Οκτώβρης του 2002, πήρε τηλεφώνημα από Ντινόπουλο. Θέλω να σε δω οπωσδήποτε. Συνατήθηκα μαζί του, δεν τον ήξερα, και με ρώτησε τι πρέπει να κάνει θέλοντας να ασχοληθεί με το δήμο. Του είπα τι να κάνει και το ίδιο βράδυ με πήρε και μου είπε 'σ' ευχαριστω. Δεν υπολόγισε κανένα για την κατασκευή της πλατείας. Έκανε το ΤΥΠΕΤ.
Μεγάλο το κόστος αλλά προχώρησε με τόλμη και τα έκανε. Δεν γίνονται έργα με ανταποδοτικά. Έγινε η πλατεία Ανδρόνικου που ήταν χωράφια. Δεν συμφωνώ με την ιδιοτικοποίηση του κέντρου στη Κισσάβου. Δεν έκανε ένα νέο αθλητικό κέντρο'.
'Σημερινή κατάσταση δεν βλέπω τίποτα. Ό,τι έγινε έγινε απ' τους προηγούμενους'.
'Με παράκληση του Σταμάτη Λώλα έφερα τον Παπασπηλιού και Αλιμπέρτη στο συνδυασμό του το 1997. Είπαμε να ενταχθούμε στο Σταμάτη. Το κάναμε. Εκλέχθηκαν και οι δύο. Ποιοί ψήφισαν αυτούς τους ανθρώπους, οι δικοί μας άνθρωποι. όχι η πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Οφείλω να πω οτι ο Σταμάτης έκανε κάτι κακό, όταν έχεις κάποιους ανθρώπους που σε βοήθησαν μην τους παραγκωνίζεις. Αυτό έκανε ο Σταμάτης με την Αλιμπέρτη και τον Παπασπηλιού. Η μεγάλη κόντρα ήταν στα αθλητικά'.
'Ο μαζικός αθλητισμός είναι για να γίνονται δημόσιες σχέσεις και για τους ψήφους. Άπό τους δύο αθλητικούς χώρους ο ένας δόθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία όπου κανένας δεν μπαίνει μέσα παρά μόνο ιδιώτες και μένει μόνο το κλειστό'.
'Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος αν δεν υπάρξει κάτι καλό κάτι ανοιχτό. Πάμε να πάρουμε τον δήμο όλοι μαζί, πάμε αλλά να πάρουμε το δήμο μόνο. ένας συνδυασμός με ευρύτερο ψηφοδέλτιο, με κύριο σύνθημα περιβάλλον και αθλητισμός'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...