Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΙΣΤΕΣ

Ακούσαμε κριτική για την δημοσιοποίηση γεγονότων όπως για την παραίτηση του μέλους της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας, το αλλαλούμ που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και άλλα.
Λοιπόν, επειδή ο κόμπος φτάνει κάποτε στο χτένι ακούστε μια απάντηση προς το παρόν, τουλάχιστον και βλέπουμε!
Η αποδοχή μιας αρρωστημένης κατάστασης λέγεται ηθική αυτουργία, δηλαδή συμμετοχή στις διαπραττόμενες ενέργειες. Όποιοι αποδέχονται καταγεγραμμένες αρνητικές πολιτικές που βλάπτουν την Νέα Δημοκρατία, ως πολιτικό φορέα ιδεών, είναι συμμέτοχοι. Όποιοι βρίσκονται και στηρίζουν ανθρώπους που βλάπτουν συνειδητά ή και ασυνείδητα την πορεία μιας ιστορικής παράταξης είναι υπόλογοι απέναντι στους ανθρώπους που συνειδητά στηρίζουν, αγωνίζονται και αγωνίστηκαν στο παρελθόν για τη διαφάνεια και τη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Όσοι συντηρούν με τη σιωπή τους μια κατάσταση που εκθέτει όλη την παράταξη, εκθέτει τα στελέχη που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τις ιδέες, για την αξιοπιστία, για τη διαφάνεια, για το μέλλον της πατρίδας, για το μέλλον των παιδιών μας!!!
Η έκφραση άποψης και κατάθεση σκέψης πρέπει να καταλάβουν όλοι οτι δεν είναι ανυπακοή ή διαφυγή ή αποφυγή ή προδοσία ή αποσκίρτηση ή πριόνισμα ή ....Είναι υποχρέωση, είναι καθήκον είναι πίστη είναι ανάγκη είναι το καθολικά παραδεκτό με βάση τις αρχές μιας αξιοπρεπούς και σοβαρής παρουσίας ενός πολιτικού, κομματικού σχηματισμού, ο οποίος θέλει να είναι εξουσία, διακυβέρνηση.
Είναι υποχρέωση όλων να κατακεραυνώνουν και να καυτηριάζουν κάθε παρατράγουδο που σημειώνεται από κάθε πλευρά. Είναι καθήκον να προστατέψει ο καθένας αυτό το χώρο και τον προστατεύει με παρεμβάσεις, με θέσεις, με πρόκληση απέναντι σε κάθε πρόσωπο και πολύ περισσότερο στέλεχος ή εκπρόσωπο ή ασκόντα την εξουσία, που εκθέτει κατά συνεχή και προκλητικό τρόπο.
Αυτό πρέπει να κάνει κάποιος πέραν του καθήκοντος που προκύπτει και από άλλες ιδιότητες πλέον αυτών που αναφέραμε.
Είναι κρίμα που ακόμη και τώρα βρέθηκαν κάποιοι να κριτικάρουν την παρέμαβση ενός μέσου ενημέρωσης και επικοινωνίας, που έχει το καθήκον να δημοσιοποιεί κάθε γεγονός.
Βάλτε τέλος σ' αυτές τις ενέργειες, βάλτε τέλος σε μεθόδους που δεν τιμούν, βάλτε τέλος σε διαδικασίες που όλοι διαφωνείτε όταν συζητάτε μεταξύ σας. Πάψτε να μην τολμάτε. Σταματήστε κι εσείς τον κατήφορο αυτής της απαξιωτικής και υποτιμητικής περιόδου, όπου η σιωπή συμβάλει στην ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων. Καυτηριάζετε μεταξύ σας τις πολιτικές, τις τακτικές, τις συμπεριφορές και τις διαχειριστικές μεθόδους σε πηγαδάκια στα διάφορα στέκια και δεν τολμάτε να βάλετε φρένο εκεί που πρέπει αλλά ψιθυρίζετε τα σχόλια για εκείνους που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα γεγονότα.
Θα πούμε πιο πολλά γιατί εμείς πιστεύουμε οτι οι παρεμβάσεις μας είναι καθήκον, είναι υποχρέωση για αλλαγές και νέες κατευθύνσεις με υγεία και ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτός είναι και ο σκοπός μας, τον οποίο πιστεύετε κι εσείς όλοι, αγαπητοί φίλοι. Οι παρεμβάσεις μας έχουν σκοπό συγκεκριμένο, να γίννουν τα πράγματα καλύτερα και σ' αυτό εμείς καλούμε όλους αυτούς που πιστεύουν σ' αυτά τα ιδανικά να το υπερασπιστούν. Δεν θέλουμε να υπερασπιστούν προσωπικές απόψεις αλλά τις δικές τους που δεν συμπίπτουν σε κανένα επίπεδο με αυτά που γίνονται στη παρούσα πολιτική σκηνή είτε τοπικά είτε ευρύτερα.
Εμείς είμαστε εδώ να προστατέψουμε τις αρχές και τις αξίες. Δεν είμαστε στο πλευρό εκείνων τους οποίους κι εσείς κατακρίνετε. Είμαστε, αγαπητοί φίλοι, μαζί, δεν είμαστε απέναντι, είμαστε δίπλα.
Εμείς τολμούμε, εσείς όχι ακόμη. Κάποτε θα το καταλάβετε. Να μην είναι μόνο αργά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...