Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοτικό Συμβούλιο, 23/2/2009. Εργαζόμενοι βρέθηκαν στη συνεδρίαση να διαμαρτυρηθούν ακόμη μια φορά διότι δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα. Εκεί, λοιπόν, αποκαλύφθηκε οτι όχι μόνο δεν είχαν πληρωθεί αλλά όλη η νέα δημοτική επιχείρησησ που ήλθε να αντικαταστήσει την παλαιά ΔΕΑΒ είναι στον αέρα!!!!
Η διοίκηση 'έκλεισε' την παλαιά ΔΕΑΒ και δεν προέβη, ως όφειλε, διοικητικά και τυπικά στην απογραφή παγίων, στην καταγραφή οικονομικών υποχρεώσεων και όλα τα τυπικά που προβλέπει ο νόμος. Έτσι η νέα Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση (ΚΕΔ) είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Στην νέα ΚΕΔ, λοιπόν, δεν εξέδωσαν Αριθμό Φολολογικού Μητρώου κι έτσι δεν είναι δυνατή καμιά πράξη, διοικητικού και οικονομικού περιεχομένου.
Αυτό δεν έχει κανένα προηγούμενο. Κάθε διοίκηση που, έστω και τυπικά, θέλει να είναι σοβαρή και να είναι ακόλουθη με το νόμο ανεξάρτητα με τις πολιτικές που ακολουθεί δεν πέφτει σε τόσο τραγικά λάθη. Οι δικαιολογίες που αντέτειναν οτι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησαν τις εξελίξεις όχι μ΄νο δεν ευσταθούν αλλά προσβάλλουν κάθε νοήμονα δημότη και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το δήμαρχο και όλους τους διοικούντες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι στο δημοτικό συμβούλιο σύσσωμη η αντιπολίτευση όχι μόνο καυτηρίασε το ζήτημα αλλά διαμαρτηρήθηκαν έντονα για την κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε φορά.
Η εικόνα που εμφανίζεται τελικά γι' αυτή τη δημοτική επιχείρηση δεν είναι αυτή καθ' αυτή αλλά δίνεται η εικόνα μιας διοίκησης που δεν γνωρίζει κανένα χειρισμό, που δεν έχει κανένα σχέδιο, που δεν έχει πολιτικές, που ακόμη ακόμη αδυνατεί να ασκήσει καθωσπρέπει τα καθήκοντά της Κάθε φορά που δημιουργείται κάποιο σοβαρό ζήτημα προσπαθεί να υπεκφύγει φέρνοντας δικαιολογίες που την εκθέτουν ακόμη περισσότερο.
Γι΄αυτή τη δημοτική επιχείρηση έχουν ειπωθεί πάρα πολλά στο παρελθόν. Και είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τις υποσχέσεις προηγούμενων προέδρων όπου έλεγαν οτι αυτή η δημοτιλή επιχείρηση θα έβγαινε κάποτε κερδοφόρος και το έλεγαν οι κύριοι αυτοί χωρίς να γνωρίζουν οτι κι αυτό που έλεγαν δεν ευσταθούσε αφού εκ του καταστατικού και του νόμου οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν σκοπό την αποκόμιση κερδών!!! Σκεφτείτε πόσο άσχετοι ήταν και πόση κοροϊδία έπεφτε στον κόσμο.
Σήμερα η ΔΕΑΒ΄'έκλεισε' φορτωμένη με ζημιές εκατομμυρίων τις οποίες φόρτωσαν στην νέα μόνο και μόνο να λύσουν περιστασιακά και πρόχειρα τα άμεσα ζητήμτα. Σήμερα αυτή η 'νέ' υποτίθεται δημοτικη επιχείρηση δεν απασχολεί τους εργαζόμενοςυ που απασχολούσε πριν αφού και πάλι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχους, χωρίς πολιτικές μετέφερε η σημερινή διοίκηση τους εργαζόμενους στο Δήμο. Σήμερα βρίσκονται εκεί 15 εργαζόμενοι μόνο για την δημοτική συγκοινωνία και μερικοί συμβασιούχοι που είναι μόνο για λίγο καιρό.
Σήμερα και πάλι δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας απλές διαδικασίες και εκτίθενται και κθέτουν και κεθέτουν αυτούς που τους ψήφισαν, αυτούς που τους στήριξαν και το κόμμα που τους έδωσε τα χρίσματα.
Επιτέλους να δει ο κόσμος την αλήθεια, η έλλειψη της οποίας απαξίωσε την πολιτική, τη δημιουργία, την προσδοκία και την ελπίδα.
Τί πρέπει άλλο να γίνει για να διαπιστωθεί οτι η σημερινή διοίκηση όχι μ΄νο αδυνατεί αλλά ψάχνει να βρει ερίσματα και στηρίγματα κάτω από συκοφαντίες, λασπολογίες, σεναριολογίες για καθένα που ασκήσει, ως οφείλει, κριτική γιατί και μόνο που τον εξέθεσαν που τους στήριξε; Ακόμη κι αυτό το κυνηγούν λυσαλέα, χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο, αναξιοπρεπές, ψευδές, κακόβουλο μέσο για την πολιτική τους επιβίωση.
Ακόμη και το κόμμα που τους εμπιστεύθηκε, το πρόδωσαν γιατί ποτέ και πουθενά δεν ακολουθεί αυτού του είδους τις πολιτικές, αυτού του είδους τις τακτικές, αυτού του είδους τις αλλαζωνικές συμπεριφορές, αυτού του είδους της διοίκησης.
Θα πούμε κι άλλα για την σημερινή διοίκηση, γιατί κάποτε πρέπει να μάθει ο κόσμος τις αλήθειες, πρέπει να καταλάβουν κι αυτοί οτι με τα ψέματα δεν διοικούν. Κάποτε έρχεται και η δικαίωση, την οποία αναζητά σήμερα όχι μόνο οι δημότες αλλά και όλοι οι πολίτες!!!
Κι όλα αυτά εξ αιτίας της κατάστασης που διαμόρφωσαν κάποιοι στη διοίκηση και ειδικότερα στη δημοτική επιχείρηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...