Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Πολλοί οι υποψήφιοι στο προσκήνιο. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα λίγο πρίν τις εκλογές οι ίδιοι άνθρωποι φανερώνονται και θέτουν τους προβληματισμούς τους.
Πολλά ονόματα κυκλοφορούν στη πιάτσα.
Λίγοι όμως θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Αυτό που παρατηρούμε είναι οτι οι πολλές υποψηφιότητες κρύβουν την δυσαρέσκεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο είτε συμπολίτευση είτε αντιπολίτευση.
Αυτό που ακούγεται είναι οτι τα ίδια ονόματα κυκλοφορούν και πάλι.
Από την πλευρά της σημερινής διοίκησης ο δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι υποψήφιος όπως δήλωσε παλαιότερα. Πολλοί όμως από τον συνδυασμό αυτό φαίνονται να είναι δυσαρεστημένοι με την εικόνα που παρουσιάζεται στο δήμο. Κινήσεις καταγράφονται μεταξύ των δημοτικών συμβούλων κόντρα στην υποψηφιότητα του δημάρχου.
Από την πλευρά του κ. Λώλα, ο ίδιος 'φαίνεται' να μην ενδιαφέρεται αλλά οι κινήσεις του άλλο δηλώνουν. Θα ευχόταν για παράδειγμα να μην εμφανιστεί άλλος υποψήφιος από την πλευρά αυτή αλλά κι αν εμφανιστεί να μην ικανοποιεί τις συνθήκες εκείνες που θα εξέφραζε όλους αυτής της παράταξης οπότε η δική του υποψηφιότητα θα ήταν η καλύτερη. Περιμένει, λοιπόν, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα ώστε να είναι έτοιμος σε κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα 'φαίνεται' να είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί με την εγγύηση της συσπείρωσης του χώρου σ' ένα πρόσωπο.
Έγινε στο παρελθόν προσέγγιση στον δημοφιλή κ. Βούρο να δεχθεί να είναι υποψήφιος στη θέση του κ. Λώλα. Εκείνος αρνήθηκε, στην ουσία τότε την πρόταση. Μαθαίνουμε οτι θα γίνει νέα προσέγγιση με την ίδια πρόταση.
Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι που θα ήθελαν να βρεθούν επικεφαλής της παράταξης αυτής. Αυτό που βγαίνει τελικά είναι η αδυναμία να υπάρξει συντονισμός σε ένα πρόσωπο.
Οι δύο άλλες δημοτικές παρατάξεις θεωρείται δεδομένο οτι θα συμμετέχουν με την ίδια σύνθεση και στις επόμενες εκλογές. Αυτός που φαίνεται να έχει ενισχυθεί στο μέγεθος που αναλογεί είναι ο Γιάννης Τσούτσιας στον οποίο προσαρτήθηκαν και το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που είχε συνεργαστεί με τον κ. Λώλα και που έσπασαν τη συνεργασία αυτή.
Είναι πάντως καταγεγραμμένο το γεγονός οτι ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος με τη γεωγραφία που λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια στο δήμο.
Αυτό το σημείο είναι η αιτία να εμφανίζονται και οι άλλοι υποψήφιοι. Κι εδω που τα λέμε είναι καιρός να αλλάξει αυτό το σκηνικό, είναι καιρός να δούμε κάτι άλλο και στο κάτω - κάτω γιατί να μην υπάρξει ένα άλλο σχήμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...