Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ο 'ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ' ΑΝΤΙΔΡΑ

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας 'ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ' ασχολούμενη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων, όπου ο συνεταιρισμός 'ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ' που φέρεται να διακδικεί την νομιμότητα των τίτλων ιδιοκτησίας στο χώρο, προειδοποιεί τον Δήμαρχο και τον Δήμο οτι κάθε παρέμβαση στο χώρο αυτό αποτελεί παράνομη ενέργεια και οτι θα καταφύγουν στα δικαστήρια.
Ο Δήμος έκανε αναδάσωση στο τμήμα εκείνο που είχε καεί το περασμένο καλοκαίρι και εξ΄αυτού οι διεκδικητές θεώρησαν οτι θίγονται τα συμφέροντά τους. Κατέθεσαν επίσης έγγραφο και στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων προς ενημέρωσή τους για την πρόθεσή τους.
Πρέπει να πούμε οτι εμείς δεν έχουμε ανάλογη ενημέρωση αλλά με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας έχουμε να πούμε τα εξής.
1. Αν οι φερόμενοι ως διεκηκιτές του τμήματος αυτού θα πρέπει να έχουν ήδη ενημέρωση από νομικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος στο παρελθόν κι επομένως η δενδροφύτευση μας κάνει εντύπωση πως στάθηκε ως στοιχείο παρέμβασης σε ιδιοκτησία από πλευράς του Δήμου.
2. Υπάρχουνς δκαστικές αποφάσεις στις οποίες, τουλάχιστον εμείς δεν γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν αντιδράσεις ή ακόμη δεν υπάρξε διαφορετικά θέση. Οι αποφάσεις αυτές δεν διακιώνουν την πλευρά αυτών αλλά φαίνεται να δικαιώνουν τον Δήμο.
3. Δεν θεωρούμε οτι μια δενδροφύτευση απο την πλευρά του Δήμου αποτελεί ενέργεια παρέμβασης διεκδίκησης κάτι περισσότερου απ' αυτό που ήδη ο Δήμος διεκδικεί.
4. Αν ο συνεταιρισμός αυτός είχε στοιχεία απόλυτης ιδιοκτησίας στο χώρο, πώς εκφράζουν το ενδιαφέρον τους όταν σε μια πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι δεν εμφανίστηκε κανείς ως συνεταιρισμός να ενδιαφερεθεί για την κατάσταση εκεί αφού μόνο ο δήμος παρενέβη να προστατέψει τον χώρο, να τον καθαρίσει και τελικώς να εκφράσει το ισχυρό του ενδιαφέρον για την περιοχή.
5. Πότε άλλοτε εκφράστηκε το ενδιαφέρον του συεταιρσιμού για την περιποίηση αυτού του χώρου στο παρελθόν;
Σε καμμιά περίπτωση δεν εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους αλλά μόνο όταν ο δήμος κάνοντας τη δουλειά του πάντα αντιδρούσαν εκ των υστέρων.
Κι αν τελικά έχουν αυτές τις αξιώσεις γιατί δεν καταφεύγουν στα δικαστήρια παρά καταφεύγουν σε ενέργειες που ούτε σοβαρότητα εκφράζουν ούτε και την ουσία επηρρεάζουν.
Θα πρέπει να τονίσουμε όμως κι ένα άλλο ζήτημα που ανέκυψε. Ο κ. Δήμαρχος γνωστοποιεί τα θέματα αυτά σε όλους ώστε να έχει και όλους τους δημότες στο πλάι του;
Καμιά επίσημη, όπως πάντα, ενημέρωση δεν πέρνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...