Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Και πάλι τα παράπονα των δημοτών ήλθαν στην εφημερίδα μας. Φαίνεται οτι κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται γι' αυτή την πόλη. Ούτε η συμπολίτευση ούτε η αντιπολίτευση. Δεν ακούσαμε να συζητείται το θέμα της καθαριότητας στην πόλη και της συντήρησης του πρασίνου. Όλοι κάνουν το 'παπί', κινούμενοι αδιάφορα ή ασχολούμενοι τάχατες με πιο σοβαρά ζητήματα όπως τα θέματα της παιδείας, οι αμοιβές των εργαζομένων, η γενικότερη πολιτική, αν βρέθηκαν κοντά σε ζητήματα που δίνουν τη δυνατότητα της προβολής, γιορτές, πανηγύρια.
Κύριοι σύμβουλοι, κάνατε μια βόλτα να δείτε το πράσινο στην πόλη; Είδατε τις μικρές αλλά και τις μεγάλες πλατείες πως είναι; Ποιός είναι ο ρόλος σας; Πώς σκέφτεστε οτι υπηρετείτε τον δημότη;
Γιατί τα λέμε αυτά, αγαπητοί φίλοι. Να γιατί τα λέμε. Τα παράπονα και οι καταγγελίες φτάνουν στην εφημερίδα μας πιο πολλά από ποτέ άλλοτε. Αλλά εμείς για να δούμε και την αλήθεια περπατήσαμε στους χώρους που μας είπαν και διαπιστώσαμε οτι οι δημότες έχουν δίκιο.
Ναί, κύριοι, έχουν δίκιο.
Πήγαμε σε όλες τις πλατείες και είδαμε οτι η συντήρηση τους δεν γίνεται. Σε κακό χάλι. Ακούρευτα, βρώμικα, ξερά φύλλα, σε μερικές μάλιστα έχει γίνει και μια μικρή χωματερή.
Και σας προκαλούμε, πηγαίνετε κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι στις δύο πλατείες της οδού 28ης Οκτωβρίου. Και λέμε αυτές γιατί είναι κοντά στην πλατεία, στο κέντρο της πόλης, μην σας κουράσουμε και σας στείλουμε ας πούμε στην πλατεία Τρίτση ή στο Πάτημα!!!
Δείτε από πότε έχουν να συντηρηθούν, δείτε αν έχει γίνει καθαρισμός των πλατειών, αν αυτό μπορεί να είναι πλατεία με πράσινο, ε, τότε εμείς και οι δημότες είμαστε ηλίθιοι.
Χωματερές έχουν γίνει. Καταστράφηκε το πράσινο, δεν αρκεί τώρα ένα πότισμα, όχι, χρειάζεται ανανέωση, χρειάζεται αλλαγή, το μισό και πλέον έχει ξεραθεί. Μα καλά δεν βλέπει κανείς;
Η καθαριότητα στους δρόμους και στις πλατείες!!! Ανύπαρκτη. Μάλιστα, δε, δημότες μας καταγγέλουν οτι τα συνεργεία του ιδιώτη που έπρεπε να περνούν δεν περνούν και βέβαια δεν καθαρίζουν, μας καταγγέλουν οτι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν θελήματα δημοτών, καθαρίζουν ιδιωτικούς χώρους και αφήνουν τη δουλειά τους. Μας καταγγέλουν οτι σημεία κοντά στις πλατείες δεν καθαρίζονται ποτέ γιατι οι χώροι, λένε, είναι αμφισβητούμενοι ποιός τους καθαρίζει, τα συνεργεία αρνούνται γιατί τα καθαρίζει ο δήμος αυτά αλλά τελικά δεν καθαρίζονται απο κανένα!!!!! Αυτή είναι η εικόνα και η πραγαμτικότητα.
Μας καταγγέλουν, επίσης, οτι δεν υπάρχει καθαρισμός στους κάδους, δεν πλένονται ή αν πλένονται ούτε φαίνεται ούτε και η πλύση είναι τακτική. Το αποτέλεσμα είναι οτι οι κάδοι εκπέμπουν οσμές που τώρα το καλοκαίρι το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο.
Οι δημότες δεν έχουν λόγους να καταγγείλουν, δεν έχουν λόγους να διαμαρτύρονται αν δεν συμβαίνουν αυτά.
Ξυπνάτε, κύριοι, δεν είστε στην εξουσία για να πληρώνεστε και να παραπονιέστε οτι δεν έχετε λεφτά!!!
Μπορείτε να κάνετε καλά αυτό που πρέπει, αυτό που ήδη πληρώνεται, να γίνετε ποιοτικότεροι κι αφήστε τα μουτζοκλαμματα και τα παράπονα. Δείτε τις υποχρεώσεις σας και μην βλέπετε να κάνετε έργα μεγάλα για να τα προβαλλετε. Ο τόπος έχει περισσότερη ανάγκη απο την παροχή των υπηρεσιών της καθαριότητας με καλύτερο τρόπο και ύστερα τα υπόλοιπα. Καθαρίστε την πόλη, συντηρείστε το πράσινο, βρείτε τρόπους να αισθανθούν οι δημότες οτι κάποιοι ενδιαφέρονται.
Κύριοι σύμβουλοι, ξυπνάτε, δεν είστε εκεί για να συμπληρώνετε το ψηφοδέλτιο ή για να πάρετε κάποια θεσούλα αμοιβόμενη είστε εκεί γιατί εσείς το επιλέξατε να προσφέρετε, δεν σας ανάγκασε κανένας να μπείτε στην πολιτική και να απαιτήσετε να γίνετε και επαγγελματίες!!!
Κι εσείς της αντιπολίτευσης ασχοληθείτε με την καθημερινότητα κι αφήστε τις ίντριγγες, αφήστε την αφ' υψηλού πολιτική. Ο κόσμος τα έχει βαρεθεί, δεν συγκνινείται πλέον με αυτά, θέλει να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας κατ' ουσία.
Μην ασχολείστε με την έκδοση ενός εντύπου για προβολή και τάχατες προβληματισμών σε υψηλό επίπεδο. Πάψτε πια να θεωρείτε την προσφορά ως αντικείμενο μιας θεωρητικής πολιτικής με επιτροπές, με μελέτες και κάτι άλλα. Η ουσία είναι οτι οι δημότες θέλουν να δουν κάτι για την καθημερινότητά τους. Να δουν την πόλη καθαρή, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς δυσκολίες, χωρίς πίεση. Γι' αυτό είστε εκεί να διευκολύνετε τους δημότες, να σκέφτεστε πριν απο αυτούς γι' αυτούς. Δεν θέλουν προβλήματα και συγκεντρώσεις, έπαψαν να θέλουν να γίνουν ενεργοί, δεν θέλουν πια!!!!!!
Δεν πείσατε, κύριοι οτι με την ενεργοποίησή τους θα γίνει κάτι. Αυτό γίνεται για να τους εκμεταλλευτείτε κι αυτό το έχουν καταλάβει κι έτσι αρνούνται την συμμετοχή.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...