Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ποτελέσματα των εκλογών είναι γνωστά. Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν αυτή τη στιγμή για να μην πούμε όλοι!!!
Ήλθαν τα αποτελέσματα και ο λαός μίλησε. Έδωσε μαθήματα πολιτικής ωριμότητας, κατά την άποψή μας. Η μέχρι χθές ανοχή του εκλογικού σώματος είχε μεταφραστεί ως αποδοχή. Λάθος. Η αποδοχή τέλος. Το μάζεμα των προβάτων τελείωσε. Τα ψευτοεπιχειρήματα μιας ψευδοεικόνας, ενός ψευδοεντυπωσιακής πολιτικής πήρε τέλος.
Τα πρόβατα επαναστάτησαν, δεν μαζεύονται τώρα με τίποτα. Ούτε ο λύκος δεν μπορεί να τα κάνει καλά. Και ξέρετε γιατί, γιατί είναι πολλά και ο λύκος ένας. η δύναμη είναι στους πολλούς.
Πήραν απάντηση όλα τα κόμματα χθές και όχι μόνο. Σ' αυτούς που απευθύνθηκε το αποτέλεσμα είναι και η σημερινή διοίκηση του δήμου και οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις. Τελείωσε, αγαπητοί φίλοι, το παλιό σκηνικό. Δεν έδωσαν μήνυμα οι ψηφοφόροι αλλά σκόρπισαν συνειδητά, είναι πεπεισμένοι οτι αυτές οι πολιτικές αυτές (αν είναι πολιτικές) δεν πείθουν γιατί δεν είναι πολιτικές.
Το λέγαμε και πριν τις εκλογές και μάλιστα μάθαμε οτι κάποιοι όχι μόνο το υποτίμησαν αλλά χρησιμοποίησαν κι αυτό το γνωστό στυλάκι με απαξίωση έ, καλά τώρα τί λέει 'ο περιηγητής, σιγά τώρα πολιτική κάνει'
Να η πολιτική τώρα. Τι έχουν να πούν τώρα; Είχαμε πει ακόμη οτι πρέπει να ετοιμάζονται κάποιοι να πάνε σπίτι τους. Εκεί μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν. Στο δημόσιο βίο, δεν μπορούν. Οι κρυφές και ύπουλες κινήσεις πήραν τέλος. Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι κύριοι. ξέρουν γιατί ασχολείστε με τα κοινά. Είναι οτιδήποτε εκτός από αγάπη και πάθος για την πόλη, οτιδήποτε εκτός από τη δημιουργία!!!
Και μόνο η ποιότητα της συμπεριφοράς, η αλαζονεία, η αυταρέσκεια, η υπετίμηση ανάξιων δείχνει και την ποιότητα των ανθρώπων.
Οι δημότες ήταν αυτοί που ψήφισαν χθές και σε αντίθεση με αυτά που έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης το 1992, δεν ξεχνά και ιδιαίτερα τώρα.
Έδωσε τις ευκαιρίες, ανέχθηκε, υπέμενε, ως εδώ όμως. Δίνουν τέλος στη κατηφόρα. Στέλνει τους ανάξιους, τους ψεύτες, τους κόλακες, τα λαμόγια στα σπίτια τους.
Δείτε, την αλαζονείς και την ανοησία΄όλως αυτών που βγαίνουν δημόσια και μιλούν ύστερα κι από αυτά τα αποτελέσματα. Δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Οι δημότες όμως είναι απέναντι όλων τώρα, δεν΄υπάρχει φιλία, τέλος, δεν υπάρχει γείτονας, δεν υπάρχει το 'καλό παιδί', δεν υπάρχει το 'έχει ανάγκη' να το βοηθήσουμε. Τώρα έχει αντικειμενικότητα και αξίες, οι πολίτες πήραν τη τύχη τους στα χέρια τους. Δεν γυρίζουν πίσω. Τέλος στα ξύλινα και τις θεωρίες. Ο βαυκαλισμός δεν λέει τίποτα. Η αυταρέσκια και οι αυτοπροβολές πήραν τέλος.
Χρεώστε όλες τις δαπάνες στο δήμο, κάντε οποιαδήποτε δαπάνη, όποιας μορφής και καλύψτε το. Η ημερομηνία λήξεως έρχεται.
Θα είστε και όλοι σας υπόλογοι. να φοβάστε τη μήνη του λαού. Αργεί αλλά έρχεται κάποτε.
Το δημοτικό συμβούλιο να συνετιστεί να δει τι γίνεται και να πάρει προτοβουλίες. Δεν αρκεί η παρουσία στη συνεδρίαση. Όχι, κύριοι. Ο κόσμος θέλει άλλα πράγματα, θέλει τη ζωή του, τη καθημερινότητά του, την άνεσή του, βάζει τέλος στη κοροϊδία.
Θα επανέλθουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...