Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Λεωφορειακή σύνδεση Μελισσίων, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης και Λυκόβρυσης

Σε λειτουργία από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου η νέα γραμμή 555 του ΟΑΣΑ





Μια επιπλέον δυνατότητα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς αποκτούν οι πολίτες των Μελισσίων, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Μελισσίων και των γειτονικών Δήμων Αμαρουσίου, Μελισσίων, Βριλησσίων, Πεύκης και Λυκόβρυσης.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ 555 που τίθεται σε λειτουργία από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και θα συνδέει τα Μελίσσια με το Μαρούσι (σταθμός ΗΣΑΠ), τα Βριλήσσια (Σταθμός Προαστιακού Λεωφόρος Πεντέλης), την Πεύκη και τη Λυκόβρυση.

Η εν λόγω λεωφορειακή γραμμή αποτελεί το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών  των δημάρχων των προαναφερόμενων ΟΤΑ, προκειμένου να παρέχουν στους δημότες τους τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των περιοχών τους με τα αστικά συγκοινωνιακά μέσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτεργάτης στην προσπάθεια αυτή υπήρξε ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος του κ. Γιώργος Πατούλης.
Ειδικά σε ότι αφορά στα Μελίσσια, η γραμμή 555 θα καλύψει τη σύνδεση της πόλης με το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και το υποκατάστημα του ΙΚΑ.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μελισσίων, με αφορμή την εξέλιξη καλεί τους δημότες να χρησιμοποιήσουν τη νέα συγκοινωνία του ΟΑΣΑ και να βάλουν γενικότερα τις δημόσιες συγκοινωνίες στη ζωή τους, στο πλαίσιο μια διαφορετικής αντίληψης για την κίνηση στην πόλη.

«Η νέα γραμμή 555 του ΟΑΣΑ ελπίζουμε να εξυπηρετήσει τους πολίτες στην καθημερινότητά τους και να καταστήσει ακόμη πιο εύκολες και άνετες τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός της πόλης μας. Η εφαρμογή της είναι συνέπεια της αγαστής συνεργασίας και του σωστού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων Δήμων, απόδειξη ότι οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται διαρκώς δίπλα στις ανάγκες των πολιτών και προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους. Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας θα παραμείνει η ενίσχυση των εναλλακτικών και δημόσιων μέσων μεταφοράς, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να δοθεί λύση στα οξύτατα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα του λεκανοπεδίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γραφάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...