Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Ο 'ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2'

Με αλλαγές ο 'ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2' σε σχέση με αυτό προέβλεπε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Μονοεδρικές έδρες ταυτισμένες με τις περιφέρειες. Και τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν συμφωνήσει στη νέα διοικητική δομή της χώρας.
Είναι αλήθεια οτι δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για «Καποδίστρια 2» με 300-350 δήμους, τα όρια των οποίων θα είναι ταυτισμένα με μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες.
 Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει διαμορφώσει την τελική της πρόταση. Αμφισβητούν αν και κατά πόσο θα υλοποιηθούν όλα αυτά με νομοθέτημα ώστε να ισχύσει στις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου 2010.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται με υψηλούς ρυθμούς το σχετικό νομοσχέδιο που αποτελεί ισχυρό μεταρρυθμιστικό εγχείρημα.στη διοικητική δομή της χώρας. 
Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ριζική μείωση του αριθμού περιφερειών, νομαρχιών και δήμων με ταυτόχρονη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων προς την περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...