Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΟΔΟΣ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ



"Η καταγγελία αφορά φυσικά στον δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Ζαφειρόπουλο που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την έλλειψη κατανόησης στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών του. Πρόκειται για την ματΑίωση δημιουργίας ποδηλατοδρόμου και πεζοδρομίου στα όρια Χαλανδρίου και Βριλησσίων (τμήμα οδού Αγίου Αντωνίου, μεταξύ Αναλήψεως και 25ης Μαρτίου) και στην εμμονή να επιβάλει την διέλευση ΌΛΗΣ της κίνησης του σταθμού μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας από την περιοχή αμιγούς κατοικίας «Πάτημα».
Πρίν 6 μήνες με επιστολή 
της επιτροπής κατοίκων της περιοχής διαμαρτυρηθήκαμε στους δήμους Βριλησσίων και Χαλανδρίου για να υπογραμμίσουμε την επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά με το πεζοδρόμιο από την πλεύρά του Χαλανδρίου να είναι μικρότερο από 40 εκατοστά!!! Η μόνη δικαιολογία ήταν οτι εξυπηρετεί ανάγκες των ολυμπιακών έργων που έχουνε εδώ και 5 χρόνια ολοκληρωθεί!!! Στον δρόμο αυτό κινούνται άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μικρά παιδιά που πηγαίνουν στο όμορο με τον δρόμο σχολείο αλλά και όλοι οι κάτοικοι που ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ με την διέλευση των αυτοκινήτων και το ελάχιστο πεζοδρόμιο.
Μετά τις επίμονες παραινέσεις μας, ο δήμος Βριλησσίων αποφάσισε να διαπλατύνει το πεζοδρόμιο και να δημιουργήσει ποδηλατόδρομο στην οδό μεταξύ των δύο δήμων (Αγίου Αντωνίου), κοινοποιώντας το σχέδιο και στον δήμο Χαλανδρίου. Παρά την αρχική συμφωνία ο κ. Ζαφειρόπουλος απέσυρε την χρηματοδότηση για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για να μην επιφορτιστεί με τα έξοδα αποπεράτωσης. Η επιτροπή κατοίκων πρότεινε να ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ την πλακόστρωση χωρίς καμία επιβάρυνση του δήμου Χαλανδρίου. Ο κ. Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί την επιτροπή μετά από επανειλημμένες απόπειρες και ΕΠΙΒΑΛΕΙ με αυτό τον τρόπο την διαιώνηση μιας κατάστασης επικίνδυνης και απάνθρωπης. Φτάνει πιά κ. Ζαφειρόπουλε!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...