Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πριν από τρεις μήνες και πλέον από την εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  'ΖΩΝΗ ΠΥΡΟΣ' είχαμε κάνει μια πρόταση για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Είχαμε πει ότι θα μπορούσε να έχουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων και άλλο, επίσης ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη δημάρχου και αντίστοιχα νομάρχη και περιφερειάρχη.
Η πρόταση αυτή βρίσκει συνεχώς και περισσότερους αποδέκτες που όχι μόνο την βρίσκουν εφικτή αλλά την προχωρούν και σε όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Διαβάζουμε ότι ο δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ πρότεινε την καθιέρωση ενιαίου ψηφοδελτίου και για τα δυο αξιώματα και για όλους τους βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Χαιρόμαστε που η πρόταση αυτή, αρκετά μελετημένη, πιάνει τόπο σιγά - σιγά.
Η καθιέρωση ενιαίου ψηφοδελτίου απαλλάσσει από εναγκαλισμούς κομμάτων και απελευθερώνει τις τοπικές κοινωνίας να αποφασίσουν για τον τόπο τους. Περιέχει αντικειμενικότητα και αξιοκρατία. Περισσότερο δημοκρατικό σύστημα και χωρίς διαχωρισμούς και στεγανά.
Θα ευχόμασταν να φτάσουν στα αυτιά των υπευθύνων της νέας κυβέρνησης, η οποία έδειξε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, αποφασιστικότητα και δυναμισμό στις αποφάσεις της. Παράλληλα με το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον περιορισμό των δήμων και κοινοτήτων ας εισαχθεί και αυτή η πρόταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...