Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ



Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου απέστειλε επιστολή προς το blog troktiko, το οποίο ανέφερε (επιστολή αναγνώστη) ζητήματα που αφορούν την κατασκευή έργων υποδομής στην Αγίου Αντωνίου. Ο κ. Ζαφειρόπουλος στην επιστολή αυτή αναφέρει σημαντικά σημεία, τα οποία δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί. Το πρώτο που παρατηρήσαμε είναι ότι το έργο είναι στην ευθύνη της Νομαρχίας προϋπολογισμού 5.087.250 ευρώ. Στη δαπάνη αυτή συμμετέχουν οι δύο Δήμοι Χαλανδρίου και Βριλησσίων. Συμπλήρωμα του έργου αποτελεί η μετατόπιση των αγωγών λημμάτων και ομβρίων προϋπολογισμού 620.000 ευρώ συνολικά. 
Κι ενώ θα έπρεπε οι δύο δήμοι να βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση και συνεργασία, ο κ. Ζαφειρόπουλος αναφέρει ότι ο δήμος Βριλησσίων όχι μόνο δεν συνεργάζεται αλλά προγραμμάτισε από μόνος του την κατασκευή ενός ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ έργου της κατασκευής ποδηλατόδρομου σε συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.
Αναφέρει ότι ο δήμος Βριλησσίων ενεργών μονόπλευρα αντιμετώπισε το ζήτημα με τη  δημιουργία εντυπώσεων και εκβιαστικών διλημμάτων. 
Συνεχίζοντας ο κ. Ζαφειρόπουλος αναφέρει ότι ο δήμος Χαλανδρίου ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΩΝ ΛΟΓΩ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Η επιστολή αυτή αποτελεί και καταγγελία εκ μέρους του δήμου Χαλανδρίου για την άρνηση του Δήμου Βριλησσίων να συνεργαστεί με το Δήμο Χαλανδρίου και μάλιστα ενεργεί εκβιαστικά ενώ το έργο της κατασκευής του ποδηλατόδρομου είναι αυθαίρετο. 
Οι καταγγελίες αυτές είναι πολύ βαριές και ο Δήμος Βριλησσίων πρέπει να απαντήσει πάραυτα ή αν δεν απαντήσει ο κ. Ζαφειρόπουλος δικαιώνεται με τις θέσεις αυτές.
Το έργο αυτό πράγματι έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη περιοχή και πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Βριλησσίων εκτίθεται στα δεδομένα για το συγκεκριμένο έργο. Και αναφερόμαστε στο γεγονός  ότι όφειλε να ελέγχει τις μελέτες που έγιναν στο παρελθόν για το έργο και που απεδείχθη εκ των υστέρων ότι υπήρχαν λάθη και εξ αυτού του λόγου υπήρξαν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου και μάλιστα αποδέχθηκε την οικονομική συμμετοχή στην κατασκευή με το ποσό των 800.000 ευρώ χωρίς να υπήρχε η υποχρέωση. Η δαπάνη αυτή οδήγησε το δήμο Βριλησσίων στη λήψη νέου δανείου για την κάλυψή του και βέβαια το ύψος αυτό των 800.000 ευρώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς αν ήταν και η τελική συμμετοχή του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...