Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ο 'ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ' ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ





Με τρεις συνεργάτες η πιστοποιημένη εφημερίδα μας κάλυψε το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα και έχει άμεση και έγκυρη άποψη για τις εξελίξεις.
Στο συνέδριο αυτό, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να φέρουν τη ΝΔ διχασμένη, δηλώνουν μάλλον κακή πρόθεση παρά μεταφέρουν την πραγματικότητα. Το κλίμα που επικράτησε ήταν άκρως ενωτικό, ήπιο και απ' όλες τις πλευρές υπήρχε σεβασμός στην άλλη άποψη. Κανείς δεν προκάλεσε. Κατατέθηκαν απόψεις και θέσεις ενώ παράλληλα ασκήθηκε κριτική από πολλούς συνέδρους για το διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Οι προθέσεις των ομιλητών δεν είχαν τον χαρακτήρα μιας απειλής για μια ενδεχόμενη διάσπαση αλλά ακριβώς το αντίθετο. Να κατατεθούν οι απόψεις της βάσης για να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος.
Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη αν και χαρακτηρίστηκε ως εκμετάλλευση για τη δική της προβολή ή ακόμη και να απαντήσει στην πρόταση Σαμαρά, δεν αποτελεί παρέμβαση αποσύνθεσης αλλά περιέχεται μέσα στις θεμιτές κινήσεις ενός υποψηφίου για να υποστηρίξει τις δικές του θέσεις και να προβάλει τη δική της υποψηφιότητα.
Στα πηγαδάκια κυριαρχούσε η κριτική στη διακυβέρνηση της ΝΔ, απ' όλες τις πλευρές. Πολλοί εξεδήλωσαν την προτίμησή τους σε υποψήφιο αλλά δεν κατηγόρησαν τις άλλες υποψηφιότητες. Στοιχείο ενότητας και αναγνώρισης. Δηλώθηκε απ' όλους ότι η επόμενη ημέρα θα βρει τη ΝΔ ενωμένη, δυνατή και αξιόπιστη ώστε να πείσει τους χαμένους ψηφοφόρους να επανέλθουν στους κόλπους του κόμματος. 
Υπήρξε αισιοδοξία ότι η ΝΔ γρήγορα θα επανέλθει στην κυβέρνηση αμφισβητώντας τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από την μέχρι τώρα διακυβέρνηση ότι τα προβλήματα δεν τα αντιμετώπισε στηριγμένη πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές και κατευθύνσεις αλλά με προχειρότητα. Τονίζονταν ότι δεν ασκείται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η διακυβέρνηση σύμφωνα με αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά αλλά ένα - ένα τα προαναγγελθέντα τα αποσύρει, δείγμα ότι στο μέλλον θα έλθει στις πολιτικές και θέσεις της ΝΔ, κυρίως στο οικονομικό επίπεδο.
Από το συνέδριο, η άποψη που επικρατούσε ήταν ότι περισσότερο κερδισμένος από την παρουσία ως υποψήφιος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος φάνηκε να καταθέτει ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση ενώ η κ. Μπακογιάννη δεν ανέπτυξε πλήρως μια συγκεκριμένη ιδεολογική πλατφόρμα αλλά περιέγραψε την θέση της σε ό,τι αφορά το κόμμα για την επόμενη ημέρα λέγοντας ότι στόχος της είναι η ΝΔ να είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα. Ο κ. Ψωμιάδης άσκησε κριτική στη προηγούμενη διακυβέρνηση και κάλεσε τους άλλους δύο υποψηφίους να ανέβουν μαζί του στο βήμα δείχνοντας στους συνέδρους την πρόθεση και των τριών για ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...