Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ




Ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει νέο πρόεδρο από τη βάση της. Ο Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου 'είδε' τη βάση, είδε τον λαό. Πίεσε να δεχθούν κάποιοι ότι ήταν η ώρα να μιλήσει ο προδομένος και απογοητευμένος λαός. Μερικοί όχι μόνο δεν ήθελαν αλλά στάθηκαν εμπόδιο σκληρό σ' αυτή την υποχρέωση. Όμως νικήθηκαν και αποδέχθηκαν να ψηφίσει ο λαός. Και λέμε λαός γιατί σήμερα μπορούν να ψηφίσουν όλοι είτε είναι μέλη της ΝΔ είτε δεν είναι είτε θέλουν να είναι είτε δεν θέλουν να είναι. Γι' αυτό και εμείς λέμε ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ'. Πάμε να στείλουμε στο σπίτι τους όλους τους διεφθαρμένους, όλους αυτούς που δεν ήθελαν το λαό να αποφασίζει, όλους αυτούς που διέφθειραν την πολιτική ζωή όλους αυτούς που θέλουν τα κόμματα κλειστά, περιχαρακωμένα, μακριά από την κοινωνία, να αποφασίζουν οι πολύ λίγοι για όλους τους άλλους,. Να στείλουμε σπίτι τους τους ανίκανους, τους φθαρμένους, τα διαπλεκόμενους, τους δοκιμασμένους και αποτυχημένους, τους επαγγελματίες της πολιτικής, τους κενούς από ιδέες, από οράματα.
Οι εκλογές στη ΝΔ είναι μια νέα αρχή για τον τόπο. Οι εκλογές του Οκτωβρίου ξύπνησε το λαό και είπε όχι στο παλιό και θολό, το αναποτελεσματικό και το διεφθαρμένο. Ο λαός στις 4 Οκτωβρίου είπε 'φτάνει πια'. Ζήτησε κάτι νέο, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι έξω από τζάκια και παρέες. Είπε όχι στους ανοιχτούς στη διαπλοκή. Και σήμερα ήλθε η ώρα να δώσει την τελική απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν ένα κόμμα οικογένεια, ένα κόμμα για τους ίδιους, ένα κόμμα στα μέτρα τους.
Οι εκλογές σήμερα στη ΝΔ δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η αρχή νέων εξελίξεων στη πολιτική σκηνή του τόπου. Οδηγούμαστε ή και οδηγούμε τη χώρα μας σε νέους δρόμους όπου οι πολιτικοί θα παίζουν δεύτερο ρόλο. Έρχεται η ιδεολογία στην πολιτική, κάτι που οι πολιτικοί το επέβαλαν γιατί έτσι τους βόλευε. Όλα τα κόμματα θα περάσουν σε μια άλλη εξέλιξη όπου θα αναγκαστούν (και τους ανάγκασε ο λαός με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου) να ξεκαθαρίσουν τι σκέφτονται και με ρεαλισμό να εφαρμόσουν. Αναγκάστηκαν και θα αναγκαστούν να σκεφθούν τις ιδεολογικές ρίζες τους, να βγάλουν τα 'όπλα' της ιδέας του οράματος, του στόχου. Η κοινωνία απαιτεί να έχει λόγο, να συμμετέχει να είναι ενεργή μέσα από ζυμώσεις και καλλιέργεια. 
Ο Αντώνης Σαμαράς είδε την πραγματικότητα και στάθηκε δίπλα σ' αυτή και δίπλα στο λαό. Υπόσχεται και θα το κάνει. Να δώσει το λόγο στο λαό, να κάνει ένα νέο κόμμα, που θα διαμορφώσει, θα συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής μιας άλλης ιδέας μιας κοινωνίας με όραμα για το ίδιο το λαό.
Εμείς ταχθήκαμε δίπλα στο νέο, το άφθαρτο, το πολλά υποσχόμενο, για το καλό της Ελλάδας, της πατρίδας, μακριά από διαπλοκή και φθορά, μακριά από τζάκια και ίντριγκες.
Εκεί είμαστε και στηρίζουμε και λέμε σε όλους ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...