Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Όπως όλα δείχνουν νέος αρχηγός της Ν.Δ. εκλέγεται και μάλλον από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Στα Βριλήσσια στα 200 πρώτα ψηφοδέλτια προηγείται με αναλογία δύο προς ένα με αυξητικές τάσεις ενώ στην Παλαιά και Νέα Πεντέλη η νίκη του υπήρξε συντριπτική.


ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ


ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

ΣΑΜΑΡΑΣ 524

ΝΤΟΡΑ 400

ΨΩΜΙΑΔΗΣ 32

ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ 9


ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

ΣΑΜΑΡΑΣ 544

ΝΤΟΡΑ 252


-----------------------------------------------


ΩΡΑ 23.52 μ.μ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ

ΣΤΑ 155 ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 90 ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 60 ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ μας και ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στα Βριλήσσια και μάλιστα αρκετά.



Στα 155 πρώτα ψηφοδέλτια του πρώτου εκλογικού τμήματος έλαβε 90 ψήφους ο Σαμαράς 60 η Μπακογιάννη και 5 ο Ψωμιάδης.



Όλα δείχνουν και στα Βριλήσσια και στην επικράτεια ότι νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκλέγεται από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.




--------------------------------------


Κυριακή 29.11.2009 και ώρα 22.26 μ.μ.

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΤΩΡΑ

ΨΗΦΙΣΑΝ 2.194 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ


Όταν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα στα Βριλήσσια θα τα μεταδώσουμε αμέσως


Ο εκδότης του Περιηγητή Νίκος Ζήσης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων και κάνει ρεπορτάζ για τις εκλογές προέδρου της Ν.Δ., αυτή την ώρα 10.26 μ.μ. της Κυριακής 29.11.2009 μεταδίδει τα ακόλουθα:



Σε ολόκληρη την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη σε δύο εκλογικά τμήματα στο πνευματικό κέντρο Βριλησσίων ψήφισαν συνολικά δύο χιλιάδες εκατόν ενενήντα τέσσερις (2.194) ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.



Στο ένα εκλογικό τμήμα ψήφισαν 1.126 και στο άλλο 968 νεοδημοκράτες.



Η συμμετοχή τούτη εκτιμάται ως τεράστια και ξεπερνά κάθε προσδοκία οποιουδήποτε Νεοδημοκράτη.



Τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει να εξάγονται και θα υπάρξει μία σχετική καθυστέρηση.



Αμέσως όταν αρχίζουν να γνωστοποιούνται θα σας τα μεταδώσουμε αυτομάτως.



Μείνετε κοντά μας.


--------------------------------

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

"ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ" ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Επκρατεί η αίσθηση ισχυρού προβαδίσματος του Αντώνη Σαμαρά στα Βριλήσσια.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΖΗΣΗ



Από το πρωί έως αυτή τη στιγμή, δύο μόλις ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. από τη βάση, είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο ολοήμερο ρεπορτάζ του εκδότη του Περιηγητή ΝΙΚΟΥ ΖΗΣΗ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11, όπου ψηφίζουν από τις 07.00 π.μ. οι ψηφοφόροι του κόμματος και θα ψηφίζουν έως τις 20.00 μ.μ. αλλά και αργότερα εάν υπάρχει προσέλευση.



Σας μεταδίδουμε τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που προκύπτουν από το ολοήμερο ρεπορτάζ.



1. Η προσέλευση των πολιτών - ψηφοφόρων της Ν.Δ. στο εκλογικό κέντρο της πόλης μας είναι τεράστια, πολύ περισσότερη της αναμενόμενης και σε κάθε περίπτωση πέραν πάσης προσδοκίας του κόμματος.



Οι ουρές παραμένουν από το πρωί έως και τώρα πολύ μεγάλες και μάλιστα φτάνουν - συνεχώς - έως και τα σκαλιά της εισόδου του Πνευματικού Κέντρου.



Περαιτέρω από την κομματική εφορευτική επιτροπή ζητήθηκε η αποστολή πολλών περισσότερων φακέλλων και ψηφοδελτίων λόγω της ταχείας εξάντλησής τους.



Τούτη η εξέλιξη, που διαπιστώνεται ευρύτατα, δρομολογεί μια μεγάλη εκλογή και ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα αλλά και Πρόεδρο.



2. Το σύστημα που μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών υποστηρίζει την διαδικασία και στα Βριλήσσια, αντιμετώπισε και εδώ εκτεταμμένα προβλήματα, έπεφτε συχνά και επανερχόταν, αλλά χωρίς να δημιουργεί ουσιαστικό μπλοκάρισμα της διαδικασίας.



3. Όλοι οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι με μια φωνή διατρανώνουν προς κάθε κομματική τους κατεύθυνση: "ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο,ΤΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ".



Αυτό είναι το πιο μεγάλο μήνυμα της σημερινής πανηγυρικής γιορτής της Νέας Δημοκρατίας της οποίας η βάση για πρώτη φορά εκλέγει κατ' ευθείαν τον αρχηγό της.



4. Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι τουλάχιστον στο εκλογικό κέντρο των Βριλησσίων υπάρχει ισχυρό προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό διαπιστώνεται από τις ίδιες τις αυθόρμητες δηλώσεις πολλών πολιτών. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτό μπορεί να έχει ικανές ενδείξεις, δηλαδή αν το δικό μας εκλογικό κέντρο μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό ευρύτερα... Την εξέλιξη αυτή την έχουν αντιληφθεί πλήρως οι εκπρόσωποι της πλευράς Μπακογιάνη από τα μηνύματα που τους δίνει ο ίδιος ο κόσμος.



5. Οι καθυστερήσεις που υπήρξαν ενδέχεται να οδηγήσουν σε αντίστοιχη καθυστέρηση στα πρώτα αποτελέσματα και στα Βριλήσσια.



6. Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι αντιπρόσωποι των δύο πλευρών υπήρχαν στο εκλογικό κέντρο από το πρωί και μάλιστα τις πρώτες ώρες ήταν ισχυρή η εκπροσώπηση της πλευράς Μπακογιάννη.



Όμως πολύ νωρίς και ιδίως μετά το μεσημέρι εμφανιζόταν αποδυναμωμένη λόγω των μηνυμάτων που εισέπραττε από τους ίδιους τους ψηφοφόρους η μεριά της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία διαπίστωνε καθώς περνούσε η ώρα την πολιτική ισχυροποίηση του Αντώνη Σαμαρά.



Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εκπρόσωποί της να περιοριστούν και αριθμητικά στο εκλογικό κέντρο.



7. Πολύ πιο εύκολη και άνετη έτυχε - ενδεχομένως λόγω κοινών επιθυμιών - η επικοινωνία των ψηφοφόρων με τους αντιπροσώπους του Αντώνη Σαμαρά.



8. Είναι βέβαιο ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο για την Νέα Δημοκρατία.



Και αυτό διότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο ίδιος ο λαός του κόμματος, η βάση του, εκλέγει κατ' ευθείαν τον ηγέτη τους.



Πιστώνεται τούτο στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο που "στεντορεία τη φωνή" το απαίτησε και στους κ.κ. Σαμαρά και Ψωμιάδη που το ζήτησαν και αυτοί και το στήριξαν.



Δεν πιστώνεται όμως στην πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη που ούτε το θέλησαν ποτέ ούτε βέβαια το ζήτησαν αλλά πάντα κοίταζαν πώς θα αναρριχηθούν στην ηγεσία με όσο μικρότερη διαδικασία γινόταν δηλ. από ένα μικρό συνέδριο 4.500 συνέδρων επειδή διαρκώς ελέγχουν τους μηχανισμούς στο κόμμα.



9. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι ψηφοφόροι, ότι όπως ο Καραμανλής έχασε ουσιαστικά το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα στη ΔΕΘ το 2008 έτσι και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχασε κάθε πλεονέκτημα που είχε λόγω της άρνησής της να θελήσει την εκλογή ηγεσίας από τον λαό της Ν.Δ. αλλά σύρθηκε σε αυτήν.



10. Και όλα τούτα τα καταγράφουμε δημόσια πριν το αποτέλεσμα και ανεξάρτητα από αυτό διότι αντικατοπτρίζουν το πλήρες και ολοήμερο ρεπορτάζ του ΝΙΚΟΥ ΖΗΣΗ. Ένα ρεπορτάζ που έγινε σε ένα μόνο εκλογικό κέντρο και με όλες τις αδυναμίες που γεννά αυτό.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...