Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ '61' ΜΕ ΤΟ Γ' ΛΥΚΕΙΟ

Οι διαδικασίες που ακολούθησε η διοίκηση του δήμου κάτω από κάποια στοιχεία πανικού ίσως να γενήσουν νέες και αδιέξοδες καταστάσεις σε ό,τι αφορά την κατασκευή του Γ' Λυκείου. Η ένταξη της κατασκευής του λυκείου στην υπό εξέλιξη αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου το μόνο που παρέχει είναι η καθυστέρηση κατασκευής. Το επιχείρημα από την πλευρά της διοίκησης ότι ήταν φρονιμότερη η ένταξη στο ΓΠΣ δεν αφαιρεί την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου που προορίζει ο δήμος για την κατσκευή του λυκείου να καταφύγουν σε κάθε άλλο νόμιμο μέτρο αν δεν ικανοποιηθούν από μια συμφωνία. Είτε είναι ενταγμένο στο ΓΠΣ είτε όχι η δυνατότητα για οποιαδήποτε διεκδίκηση από την πλευρά των ιδιοκτητών υφίσταται.
Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν υπάρξει συμφωνία είναι δυνατό να έχουμε την εμφάνιση ενός νέου 'Ο.Τ. 61'. Κι αυτό θα σημάνει μεγάλες καθυστερήσεις για την κατασκευή.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις φέρνουν στο προσκήνιο την έλλειψη ενός προγραμματισμού και μιας ολοκληρωμένης άποψης των αναγκών της πόλης. Το ενδιαφέρον της διοίκησης εμφανίστηκε στις αρχές του 2009 ενώ το ζήτημα αυτό λιμνάζει από πολλά χρόνια. Στην εφημερίδα μας εμείς το είχαμε εντοπίσει και δώσαμε το ερέθισμα στη διοίκηση να δει τις ανάγκες. Δυστυχώς η εμμονή σε απόψεις που είναι έξω από την πραγματικότητα εκθέτουν την διοίκηση που μόνο στόχο πρέπει να έχει τον εντοπισμό των αναγκών και τον προγραμματισμό της κάλυψής τους πριν δημιουργηθεί πρόβλημα. Οι ενέργειες μέσα από πανικό μάλλον δυσχαιρένουν τις ενέργειες του δήμου και περιορίζουν τις εναλλακτικές λύσεις.
Η έλλειψη σχεδίου αλλά και οι πρόχειρες ενέργειες φτάνουν να κατεβαίνουν οι γονείς και οι μαθητές να διεκδικούν το αυτονόητο, σχολική στέγη. Όταν μάλιστα η Πολιτεία είναι διατεθημένη να καλύψει άμεσα την κατασκευή με προγραμματική σύμβαση τίθεται το ερώτημα πως η διοίκηση δημιουργεί νέα προβλήματα; Γιατί αυτή παλινδρόμηση;
Ακόμη θα λέγαμε ότι και απο γεωγραφική άποψη η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν αποτελεί το καλύτερο! Σε μικρή απόσταση θα υπάρχουν δύο λύκεια ενώ άλλα τμήματα του δήμου θα βρίσκονται σε μαγαλύτερες αποστάσεις και η κατανομή θα αδικήσει οικογένειες και μαθητές.
Βέβαια η έλλεψη χώρων τώρα οδηγεί σε λύσεις ανάγκης παρά σε λύσεις που έχουν υπολογιστεί όλες οι παράμετροι κατασκευής ενός σχολείου.
Σήμερα στην κινητοποίηση που έγινε ήταν σαφής η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί η απουσία αυτή παρά μόνο με την αποδοχή από την πλευρά της αντιπολίτευσης της λύσης που πρότεινε η διοίκηση του δήμου. Αποτελεί και αυτό ένα ζήτημα για τα δημόσια πράγματα στο δήμο όταν τα προβλήματα συσσωρεύονται και όλοι ζητούν στη συνέχεια τη συναίνεση.
ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...