Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Τα νέα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας είναι μειωμένα κατά 4% - 39% για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2005 και μετά και αυξήσεις που ξεκινούν από 16,8% για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1.1.2000 μέχρι 31.12.2004 και φθάνουν μέχρι και 109% για τα παλαιά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν μέχρι 31.12.1995.
Μαζί με τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού θα κληθούν να πληρώσουν και το ετήσιο ειδικό τέλος το οποίο κυμαίνεται από 150 ?650 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.  
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η διάθεση των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών έτους 2010 ανατίθεται στις 19 τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική, Εurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Citibank, Marfin ? Εγνατία, Κύπρου, Γενική, Millenium, Attica, Aspis, Probank, Proton,  FBB, Ελληνική τράπεζα LTD, Πανελλήνια Τράπεζα), σε 15 συνεταιριστικές τράπεζες και στο Ταμεία Παρακαταθηκών και Δανείων και στα ΕΛΤΑ.
Δ.Ο.Υ.
Η διάθεση των ειδικών σημάτων από τις Τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους κατόχους όλων των Ι.Χ. αυτοκινήτων & μοτοσικλετών θα γίνει έως 31-12-2009. Στη συνέχεια αυτών των προθεσμιών τα ειδικά σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις Δ.Ο.Υ.
Παράλληλα, θα διατίθενται από τις Δ.Ο.Υ. σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος ή έχει απολέσει αυτό ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος Α.Φ.Μ. ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
Επίσης, από τις Δ.Ο.Υ. θα διατίθεται το σήμα όταν αγοράζεται αυτοκίνητο μετά την 1-10-2009, όπου δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...