Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ.....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

Παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή για τον Π/Υ θα έλεγα ότι ήταν μια από τα ίδια. Τίποτα διαφορετικό. Η χώρα κινδυνεύει, είναι χρεωμένη, υπερχρεωμένη. Ναι. Είναι αλήθεια. Πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση βαρύ φορτίο να απαλλάξει τη χώρα από τα δινά. Από τα χρέη, τα ελλείμματα. Και βέβαια να οδηγήσει τη χώρα σε νέους αναπτυξιακούς δρόμους!!



Όλοι οι ομιλητές ο καθένας από τη κομματική σκοπιά του περιέγραφε την κατάσταση επιτηθέμενος στους αντιπάλους για τις θέσεις, τις απόψεις, τις ενέργειες. Εμφανίζεται και κάποιες φορές μια αντιπαράθεση σκληρή έτσι για να έχουμε και θέμα στα ΜΜΕ. Να δώσουμε λίγη τροφή ή ακόμη να δηλώσουν ότι είναι πιο κοντά εκείνοι στο κόμμα τους!!


Εμείς θεατές, μιας ωραίας παράστασης που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πότε ακούσαμε αισιόδοξα μηνύματα από το 'εργαστήρι' της δημοκρατίας; Πότε Πρωθυπουργός βγήκε με χαμόγελο στο βήμα να απευθυνθεί στο λαό και να του δώσει ελπίδα και αιδιοδοξία. Αυτό που ακούει είναι μυζέρια και πλήρωνε. Και είναι περίεργο να κάθεται στημένος στην τηλεόραση ο Έλληνας να ακούσει με με ποιό τρόπο θα πληρώσει και με ποιό τρόπο θα του τα πάρουν! Ένας τύπος μαζοχισμού και αυτομαστιγώματος.


Πότε μας ανέφερε Πρωθυπουργός ότι θα πάει καλά η χώρα, πότε είπαν ότι δεν έχουν διαφωνίες, πότε είπαν ότι τα ταμε΄'ια έχουν χρήματα, πότε δεν έσπειραν τρόμο και λύπη, πότε αποφάσισαν να δώσουν;
Ποτέ!

Ο Πρωθυπουργός υποσχόμενος λαγούς με πετραχίλια προεκλογικά, περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομία της χώρας και μάλιστα επιτέθηκε πολλές φορές στους οίκους αξιολόγησης που έχουν βάλλει στόχο την Ελληνική οικονομία για να κερδοσκπήσουν. Μα δεν έχει καταλάβει ο Πρωθυπουργός ότι στο σύστημα που ζούμε, στην Ευρωπαϊκή αγορά και στη παγκόσμια ακόμη οι εταιρείες αυτές ζουν και εγάζονται για να δώσουν αποδόσεις; Δεν το έμαθε ποτέ αυτό στις σπουδές που έκανε; Τι περίμενε ο Πρωθυπουργός της χώρας να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην Ελλάδα και αυτοί να οδηγούν τους πελάτες τους στο γκρεμό; Δεν έμαθε ότι σ' αυτό το σύστημα οι εταιρείες αυτές είναι εργαλεία; Μάλλον όχι ή μάλλον κάνει πως δεν το ξέρει και μεταφέρει άλλη εικόνα στο λαό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις του υπουργού οικονομίας κι έτσι ο Έλληνας να είναι κι ευχαριστημένος.


Αυτό που είδα, λοιπόν, ήταν μια απο τα ίδια, όπως όλα τα χρόνια των συζητήσεων για τους Π/Υ. Τίποτα δεν άλλαξε όμως; Κάτι άλλαξε.


Ακούσαμε για πρώτη φορά για τους υψηλούς μισθούς των τοποθετημένων ανθρώπων - managers στο κρατικό μηχανισμό. Ακούσαμε έξω από τα δόντια τις προκλητικές αμοιβές κάποιων υπεύθυνων - ανεύθυνων της κρατικής διαχείρισης να μιλούν για θυσίες του λαού αλλά εκείνοι έχουν τα συμβόλαιά τους με τις υψηλές αμοιβές. Δεν ακούσαμε αν αυτές οι αμοιβές θα καταργηθούν γιατι ούτε αξίζουν ούτε και οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν κάτι.


Είδαμε για πρώτη φορά την ανοιχτή αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση. Ακούσαμε προβληματισμούς του τύπου, 'ποιός δημιούργησε αυτή την κατάσταση;' Απάντηση βέβαια δεν πήραμε. Κανείς δεν είπε για τα σκάνδαλα και τις λαμογιές που έγιναν και χάθηκαν χρήματα ή χρήματα οδηγήθηκαν με ακρίβεια και τέχνη σε τσέπες άγνωστων - γνωστών! Οι εξατστικές επιτροπές για σκάνδαλα φέρουν απόλυτα τα χαρακτηριστικά της παραγραφής, να ξεχάσουμε, δηλαδή. Θα ξεχαστούν όλα. Αυτό που θα μείνει έιναι μια πίκρα στο λαό και με μια επιβεβαίωση ότι εκείνος είναι πάντα ο αδικημένος και δεν βγει ποτέ από το αδιέξοδο. Έτσι θα βρει τρόπους να ξεγελάσει ακόμη μια φορά το κράτος που τον εξαπατά. Θα βρει τρόπους να φοροδιαφύγει, να εξαπατήσει κι εκείνος με τη σειρά του.

Πού είναι τα λεφτά; Δεν το ξανακούσαμε! Πάει αυτό, ξεχάστηκε! Τώρα έχουμε κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή, που θα οδηγήσει με θυσίες τοα λαού σε καλύτερες ημέρες!


Τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με εισπρακτικά μέτρα η κυβέρνηση δεν τα πήρε πίσω, δεν ανέστειλε!! Γιατί άλλωστε, δεν της φτάνουν, θέλει κι άλλα.


Συζητώντας με ένα αγαμητό φίλο, λέγαμε αυτό: ' Καλά δεν θα μπορούσε να διαχειρίζεται ο καθένας το δημόσιο χρήμα με αυτούς τους τρόπους που ακούσαμε; Δεν θα μπορούσαμε να αποφασίζουμε για τα χρήματα των άλλων, όχι όμως να αποφασίζουμε για τα δικά μας;'
Σοσιαλισμός με καπιταλιστικό καπέλο. Αυτό είδαμε. Ελπίδα καμιά. Προκληθήκαμε να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να προστατέψουμε το εισόδημάμας από μόνοι μας. Βρέθηκαν οι λύσεις μαέσως. Πολλοί πήραν τα χρήματά τους και τα μετέφεραν σε άλλη γη σε άλλους τόπους. Για ποια σύνταξη; Ούτε σύνταξη θα πάρει ο έλληνας κι ας δούλεψε 40 χρόνια. Έτσι μας είπε ο αγαπητός υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Τα ταμεία έπεσαν έξω!!


Τι καθόμαστε, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι. Καμιά ελπίδα. Μηδέν.


Καιρός να σταματήσουμε τη μύζερη σκέψη. Είναι άλλωστε και γιρτή, παραμονή της γενήσεως τους Θεανθρώπου.


Μια πρόταση τρελή μα και όμορφη. Διασκεδάστε, χρεωθείτε αν δεν έχετε λεφτά, ξοδέψτε, χαρείτε. Αυτή είναι η ζωή, που θέλουν να μας κλέψουν. Τι θα γίνει αν χρωστάτε στις τράπεζες, αφού το κράτος τόσα λεφτά που θα δουεέυιε ο έλληνς 150 χρόνια για να ξεχρεώει κι αν το πετύχει αυτό θα ξανάλθει πάλι χρέος. Τι θα γίνει αν σε περάσουν στο 'τειρεσία', αφού το κράτος είναι γραμμένο σε όλα τα τευτέρια του κόσμου! Τι θα γίνει αν δεν δουλέψεις αφού σύνταξη δεν θα πάρεις! Τι θα γίνει αν δεν πληρώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές, αφού τα φάρμακα τα πέρνεις με χρήματα, τα ταμεία δεν θα τα καλύψουν!


Χαρείτε, λοιπόν, τη ζωή, δείτε κι αυτή την 'αισιόδοξη' πλευρά του ίδιου νομίσματος!


Ημέρες γιορτινές και αξίζετε να χαρείτε, να διασκεδάστε γιατι σας αξίζει γιατί δεν είστε εσείς οι υπεύθυνοι για την κατάσταση, άλλοι είναι. Βρείτε συντροφιές, φίλους, συγγενείς να περάσετε καλά, να ζήσετε. Σας έκλεψαν, κλέψτε γιατι ώς τώρα που δεν το κάνατε πάλι εσείς πληρώνατε το 'μάρμαρο'.


Δώστε άλλο μήνυμα τώρα, δεν έφτασε αυτό των εκλογών. Οφείλει η σημερινή κυβέρνηση να μην βλέπει τι έκανε η προηγούμενη αλλά να μας πει πως θα μας δώσει πίσω αυτά που χάσαμε και σε πόσο χρόνο. Να πάψει να ζητά και να σκεφθέί πως θα δώσει, αυτό θα φέρει ίσως τον λαό ξανά να σκέφτεται με κοινωνικές ευαισθησίες.


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΥΖΕΡΙΑ, ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...