Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Το νομοσχέδιο για την διοικητική μεταρρύθμιση προχωρεί ολοταχώς. Η υπεύθυνη επιτροπή που μελετά το νομοσχέδιο επεξεργάζεται το θέμα μόνο επί της ουσίας του και δεν ασχολείται στο επίπεδο αυτό για την γεωγραφική κατανομή.

Μεγάλη κινητικότητα, όμως, όπως φαίνεται παρουσιάζεται στον χώρο των υποψηφιοτήτων εν όψη της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ήδη προεξοφλήσει το χωροταξικό και έχουν ξεκινήσει και διεργασίες συνεργασιών μεταξύ δήμων.
Ομως η έγκυρη πληροφόρηση λέι ότι δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στο θέμα του χωροταξικού και ούτε καν ως σκέψη στην κυβέρνηση. Η έγκυρη πληροφόρηση λέει ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται την πρότασή της που αφορά αποκλειστικά και μόνο τα κριτήρια και τους όρους της Δ.Μ. και την οποία θα παραδώσει στην ΚΕΔΚΕ στις 7 με 10 Ιανουαρίου. Σ’ αυτήν την πρόταση δεν θα περιέχεται το χωροταξικό για να τοποθετηθεί η ΚΕΔΚΕ επί της αρχής. Στην συνέχεια και αφού υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια, θα ξεκινήσει η επεξεργασία των συνδυασμών των δήμων όπου στην Αττική το πιθανότερο είναι να γίνει σε περιορισμένη κλίμακα.
Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις ακόμη και με ενδεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...