Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η 'ΑΓΟΡΑ' ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μπροστά μας έχουμε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Λιγότερο από ενα χρόνο. Με τις αλλαγές σε κυβέρνηση και αρχηγία της ΝΔ το βλέμμα στρέφεται σ' αυτές τις εκλογές. Ήδη στην 'αγορά της τοπικής αυτοδιοίκησης' άρχισαν να πάιζονται ονόματα.


Τον πρώτο λόγο, ασφαλώς, έχει η Αθήνα κι ύστερα ο Πειραιάς. Ακούγεται το όνομα του Γιώργου Τράγκα, υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα. Μάλιστα άφησε σαφές υπονούμενο σήμερα στον Real Fm ο κ. Καρατζαφέρης γι' αυτό, ότι θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση. Άλλωστε και ο κ. Τράγκας ποτέ δεν το απέκλεισε.

Ακούγεται επίσης το όνομα του κ. Χατζηνικολάου. Ένας πολύ καλός δημοσιογράφος, ένας πολύ καλός επιχειρηματίας μα και ένας έξυπνος και πολύ προσεκτικός άνθρωπος.

Αλλά τι γίνεται με την υποψηφιότητα, που ήδη προανήγγειλε ο κ. Ν. Κακλαμάνης;

Οι σχέσεις του κ. Σαμαρά με τον ήδη εν δυνάμει δήμαρχο το 2010 κ. Κακλαμάνη έχουν διαραγεί προ πολλού χρόνου. Τελευταία δύο γεγονότα φέρνουν τους δύο πιο μακριά. Το ένα η στήριξη του κ. Κακλαμάνη προς την κ. Μαπκογιάννη. Είναι απορίας άξιο πώς δύο πολύ καλοί φίλοι και συνεργάτες στο παρελθόν κατάφεραν να έχουν αυτή την απόσταση.

Το δεύτερο είναι η αναγγελία του κ. Κακλαμάνη, άκαιρα και σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη ΝΔ σε ότι αφορά την ενότητά της, της υποψηφιότητάς του αλλά και οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ τελευταία αντί να ρίχνουν γέφυρες στο ΄χασμε που είχε αναπτυχθεί έκοψαν ακόμη πιο πολύ την όποια ελπίδα συνεργασίας.

΄΄Ετσι ο τύπος και οι φήμες κατακλίζουν τα δημοσιογραφικά γραφεία. Θα ακούσωμε κι άλλα ονόματα στο μέλλον, το ζήτημα είναι τι κρύβει στο μυαλό του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα πρέπει να μην διαταράξει την ευθραυστη ενότητα του κόμματος.

Δύσκολα αλλά προκλητικά τα πράγματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...