Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των
 «ΝΕΩΝ» σελ. 3:
…Σ ε τροχιά εξομάλυνσης φαίνεται ότι εισήλθε και η σχέση του υπουργείου Οικονομικών με τις Βρυξέλλες, αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις τις οποίες η κυβέρνηση θα υλοποιήσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου-είτε μέσω του Προγράμματος Σταθερότητος, είτε μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, εάν χρειασθεί. Αυτές είναι μεταξύ άλλων ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, πλαφόν στους μισθούς, νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλαγή στον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού…..

Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
 «Ευθύνη όλων»
Ό

 λα δείχνουν ότι μια μερίδα ακραίων στοιχείων θέλει να επαναλάβει και φέτος τα έκτροπα που σημιεώθηκαν πέρυσι τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορθώς έχει διακηρύξει πως απαιτείται μηδενική ανοχή στη χρήση βίας, από οιονδήποτε. Πέρα όμως από το κράτος και την κυβέρνηση αποτελεί υποχρέωση όλων μας, των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των κομμάτων να προστατεύσουν τη χώρα από την επανάληψη του περσινού αίσχους. Η ευθύνη ανήκει σε όλους, γιατί η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα Δεκεμβριανά. Αν και πάλι δεν προστατεύσουμε την έννομη δημοκρατία μας απέναντι στις άγριες διαθέσεις μιας ακραίας μειοψηφίας, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κανείς, λοιπόν, δεν έχει καμία δικαιολογία για να καλύψει ή να βοηθήσει εμμέσως ή αμέσως όσους θέλουν να κάψουν και πάλι την Αθήνα.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :
«Απίστευτα…»
Θ

 α πρέπει να έπεσε από τα σύννεφα ο Ανδρέας Κουτούπης, όταν ειδοποιήθηκε από την κυβέρνηση ότι επιλέχθηκε για τη θέση του ειδικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών. «Σας ευχαριστώ πολύ, δεν το πιστεύω, δεν περίμενα ποτέ ότι θα με επιλέξετε», φέρεται να είπε σ’ εκείνον που του τηλεφώνησε και τον ειδοποίησε. Κυβερνητικές πηγές μας έλεγαν χθες το βράδυ ότι, όταν ειδοποιήθηκε για τον διορισμό του, έγραψε στην προσωπική του σελίδα ότι «εδώ κάτι αλλάζει, αυτοί φαίνεται ότι παίρνουν σοβαρά όσα λένε». Όπως φαίνεται, τα πήραν πολύ σοβαρά τα πράγματα, τόσο, που από χθες όλοι γελάνε!

Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ»  με τίτλο :
«Παρέμβαση»
…Ύ

 στερα απ όλα αυτά, είναι θετικό το γεγονός ότι στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο νέος πρόεδρος της Ν. Δ. αναφέρθηκε στα όσα εξοργιστικά συμβαίνουν στην εγχώρια αγορά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν ανεβαίνει το κόστος ανεβαίνουν και οι τιμές. Όμως, όταν πέφτει το κόστος, δεν υποχωρούν οι τιμές». Με τον αέρα της ψήφου εμπιστοσύνης που πήρε από εκατοντάδες πολίτες, ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να διαλύσει τη «συνωμοσία» της σιωπής και της απραξίας που επικρατεί ως προς την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας. Άλλωστε, αν κρίνουμε από την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που συνεχίζουν να μιλούν δημοσίως για «καρτέλ», «ολιγοπώλια» κ. λ. π.




Από την 1η σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Προσκλητήρια»
Κ

 αθώς ξεκίνησε ήδη μια συζήτηση για διεργασίες στο χώρο της Δεξιάς, δύο προβλέψεις μπορούν να γίνουν: Πρώτον, ο κ. Σαμαράς δεν θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Καρατζαφέρη. Δεύτερον, άλλοι θα απαντήσουν θετικά σε ατομικά προσκλητήρια που θα απευθύνει ο κ. Σαμαράς… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...