Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ 'ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ' ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ

Η περίπτωση Νικήτα Κακλαμάνη αποτελεί ένα δείγμα της πρόθεσης του Αντώνη Σαμαρά να δει τις εχόμενες εκλογές μέσα απο άλλο πρίσμα.



Πρώτα απ' όλα μπροστά του έχει ένα συνέδριο όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα της επιλογής υποψηφίων τοπικής αυτοδιοίκησης. Το γνωστό 'οι εν ενεργεία δήμαρχοι εξακολουθούν να είναι στηριγμένοι απο τη ΝΔ αν ....' φαίνεται όχι να αναθεωρείται αλλά ακυρώνεται.


Δεύτερον, η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού για την επιλογή προέδρου στη ΝΔ που όχι μόνο δοκιμάστηκε αλλά και πέτυχε μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για εφαρμογή και για τις επιλογές στη αυτοδιοίκηση. Τούτο ήταν και μια άποψη που είχε εκφράσει και Ο Κώστας Καραμανλής παλαιότερα αλλά πολλοί τότε 'επιτήδειοι' στη ΝΔ είχαν πιέσει να μην εφαρμοστεί. Με το τρόπο αυτό τον λόγο έχει ο λαός αφ' ενός και μέσα απ' αυτό θα κριθεί και το έργο του κάθε αιρετού εν ενεργεία αφ' ετέρου το ίδιο το κόμμα δεν θα έχει την ευθύνη. Έτσι καταργούνται μηχανισμοί που στήνονταν στα κόμματα και οι αρεστοί των κομμάτων επιλέγονταν με ξένα κριτήρια απ' αυτά που ήθελε ο λαός.


Τρίτο, η ΝΔ δεν έχει να χάσει από μια τέτοια αντίληψη της εκπροσώπησης στην τοπική αυτοδιοίκηση αντίθετα προχωρεί πιο μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας το να ακολουθήσει σε μια περισότερο δημοκρατική αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά το θέμα 'εκλογές'.


Τέταρτο, απαλλάσσεται ο πρόεδρος από πιέσεις τύπου Κακλαμάνη 'θα είμαι υποψήφιος'. Αν θέλει κανείς να είναι θα μπορεί να είναι αλλά έξω από τις διαδικασίες του κόμματος. Αυτό, πιθανόν, να εννοεί ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι 'το έργο των δημάρχων θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας'.


Και γιατί άλλωστε (στο ίδιο θέμα) ο κ. Κακλαμάνης να κοντράρει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ; Τι τον κάνει με αυτό τον επιθετικό χαρακτήρα να έρχεται σε σύγκρουση; Μήπως η διαδικασία επιλογής από τον λαό δεν τον συμφέρει; Φοβάται; Γιατί δεν το ζητά ο ίδιος αφού διακατέχεται από δημοκρατικές ευαισθησίες ή ακόμη-ακόμη το έργο του στο δήμο είναι σοβαρό και ισχυρό;


Στην ουσία ο Αντώνς Σαμαράς δίνει το μήνυμα όχι μόνο στον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και σε όλους όσοι θα ήθελαν να ηγηθού ψηφοδελτίου. Έχουμε την άποψη ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ προκαλεί στην ουσία παρά ο Νικήτας Κακλαμάνης. Θα κριθεί από το λαό στο τέλος της τετραετίας. Οι μηχανισμοί που έχουν αναπτυχθεί στο δήμο της Αθήνας συμφέρει τον κ. Κακλαμάνη, γι' αυτό και πιέζει (νομίζει) δεν αποτελούν όπλο για την επόμενη εκλογή. Άλλωστε δόθηκαν εξετάσεις από πολλούς δήμους και δημάρχους στη περίοδο της εκλογής Σαμαρά! Πολλοί δήμαρχοι στήριξαν με το μηχανισμό του δήμου τους την κ. Μπακογιάννη, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κακλαμάνης. Όμως ο λαός άλλα ήθελε!

Δεν είναι περίπτωση ο κ. Κακλαμάνης, πολλοί δήμοι ήθελαν να προκαταλάβουν την απόφαση του λαού, διακινώντας ψηφοδέλτια μέχρι την προηγουμένη των εκλογών μέσα από τους δήμους και όχι μόνο βέβαια.


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει άποψη, θα κατατεθεί στο συνέδριο και θα είναι καθαρή και δημοκρατική. Να μην βιάζονται, λοιπόν, οι σημερινοί δήμαρχοι και να μην θεωρούν ότι επειδή ακριβώς είναι δήμαρχοι θα έχουν και την στήριξη στις επόμενες εκλογές. Τέλος θα μπει σ' αυτές τις θολές και ύποπτες διαδικασίες επιλογές μέσα σε τέσσερις τοίχους δύο άνθρωποι να αποφασίζουν για την τύχη της κοινωνίας αγνοώντας την επιθυμία των!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...