Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ'

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χαραχτεί ούτε μία γραμμή για τους νέους δήμους αν δεν υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. «Η χάραξη θα γίνει με αυτοδιοικητικά και όχι με κομματικά κριτήρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης απαντώντας μ’ αυτό τον τρόπο στις αιτιάσεις τόσο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσο και του δημάρχου Αθηναίων, οι οποίοι είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι στη χάραξη των νέων δήμων θα επικρατήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.



Στην ομιλία του ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» «καμπή της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμβαίνει μετά από μια μακρά περίοδο ωρίμανσης του αυτοδιοικητικού κινήματος, αλλά και πολλές μεταβολές, αναβολές, δισταγμούς και καθυστερήσεις από πλευράς κράτους, το οποίο δεν ήθελε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του». Ζήτησε δε τη συνδρομή της Αυτοδιοίκησης για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα από 1/1/2011.


Όσον αφορά τα οικονομικά τόνισε ότι με το σχέδιο δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο της Αυτοδιοίκησης να οριοθετήσει και να θεσπίσει την οικονομική ανεξαρτησία της, ενώ επέκρινε επίσης τη ρητορική πολιτικών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν να δοθούν τα 330 εκατ. ευρώ, τώρα, τη στιγμή που εκείνοι χειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια τα θέμα Αυτοδιοίκησης.


Ο κ. Ραγκούσης μίλησε επίσης και για το θέμα που αφορά τους μετανάστες. Οπως είπε, χρήση του δικαιώματος για την ψήφο των μεταναστών έχουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες, δηλαδή συμφωνα με τα στοιχεία, όσοι είχαν εισέλθει στην Ελλάδα ως το 2004 και είχαν νομιμοποιηθεί το 2005 και 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...