Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ BLOGGERS



ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΚΗ
http://www.vrilissiaki.wordpress.com/

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ανθούσα ενημερωτική κοινότητα των Βριλησσίων η πρόταση του δημάρχου, Κώστα Ιωαννίδη, να κλείσουν τα μικρόφωνα και τα μαγνητόφωνα, να πέσουν κάτω τα μολύβια και να κλείσουν οι θύρες στην έκτακτη, της τελευταίας στιγμής …. δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Βριλησσίων.

Αφορμή για την πρωτοβουλία του αυτή στάθηκε η νέα εξώδικη γνωστοποίηση η οποία εστάλη την ίδια μέρα στους δημοτικούς συμβούλους από τον ιδιοκτήτη της έκτασης του ΟΤ61 και την οποία προσπαθεί για περισσότερα από 7 χρόνια η διοίκηση της πόλης να κατοχυρώσει για τους δημότες της.
Αιτία για την άνευ προηγουμένου αυτή “σταυροφορία” της ενημέρωσης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την κοινότητα, η αποτυχία της πρακτικής του δημάρχου να συγκαλεί σε έκτακτες συνεδριάσεις τους απροετοίμαστους για τα θέματα συζήτησης δημοτικούς συμβούλους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στις οποίες και συζητώνται τα πιο κρίσιμα ζητήματα και για τις οποίες δεν αποστέλει πρόσκληση προς τον τύπο, όπως πράττει με τις τακτικές σύμφωνα με το νόμο και στις οποίες συζητώνται συνήθως διαχειριστικά ζητήματα.
Η πληροφόρηση κινείται με ρυθμούς αστραπής και υπήρξε πλήρης κάλυψη του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής από τον τοπικό τύπο. Όπως μας ενημερώνουν, η κάλυψη όλων των δημοσίων συζητήσεων συνοδεύεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο τοποθετείται στο δημοσιογραφικό αρχείο, αφού πλέον ούτε τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου δε διασφαλίζουν το ρεπορτάζ.
“Η πολιτική Ιωαννίδη για αφανισμό του τύπου μας εξωθεί σε λογικές Τριανταφυλλόπουλου”, δηλώνει χαρακτηριστικά μέλος της κοινότητας. “Αυτή η ενέργεια του δημάρχου στα χρόνια του ψηφιακού δήμου, που υποχρεωτικά θα έπρεπε ο δήμος να βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και να τις εκμπέμπει από τη διαδικτυακή του σελίδα, μας πήγε 20 χρόνια πίσω”, δηλώνει έτερο μέλος.
Η δημοτική πλειοψηφία και ο πρόεδρος του ΔΣ μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έσπευσαν να δείξουν την πόρτα στους “ευφάνταστους” bloggers, τους “παρατηρητές” και τους δημοσιογράφους, με το Σταμάτη Λώλα να μπλοκάρει την τελευταία στιγμή το διωγμό του τύπου, δηλώνοντας πως κατανοεί το επιχείρημα προστασίας των συμφερόντων του Δήμου, αλλά διαφωνεί με το κενό στα Πρακτικά.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης η απάντηση του δημάρχου στις αιχμές Τσούτσια για αδυναμία προετοιμασίας για τα θέματα συζήτησης, σε βαθμό που να αδυνατούν να τεκμηριώσουν την ψήφο τους, με τον κ. Ιωαννίδη να προτείνει ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων από το… κινητό, τη στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να διοργανώσει μια σύσκεψη στο γραφείο του για την ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε ευαίσθητα νομικά ζητήματα του δήμου και να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...