Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΖΙ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ 5.000 ΔΕΝΤΡΑ-ΜΑΖΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μελίσσια,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναδάσωση του Πεντελικού Όρους από τους Δήμους Μελισσίων – Νέας Πεντέλης – Κηφισιάς
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στο τέρμα της οδού Μουσών (επί της Σκουφά)
Νέα πρωτοβουλία για την αναδάσωση του καμμένου δάσους της Πεντέλης αναλαμβάνουν από κοινού οι Δήμοι Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Κηφισιάς καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στην προσπάθεια που πραγματοποιείται την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στο τέρμα της οδού Μουσών (επί της Σκουφά).
Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να λάβουν μέρος σε μια ακόμη δράση ζωής και ελπίδας, έχοντας ως κίνητρο την αγάπη για το περιβάλλον και απαραίτητο εφόδιο τη δημιουργική διάθεση και ενέργεια. Η παρούσα δενδροφύτευση γίνεται σε μια περιοχή η οποία έχει καεί δύο φορές και δεν μπορεί να υπάρξει φυσική αναδάσωση. Είναι πιο κοντά στον αστικό ιστό από οποιαδήποτε άλλη μέχρι σήμερα και το στοιχείο την καθιστά ιδιαίτερα σημαντική.
Άλλωστε, η μαζική συμμετοχή του κόσμου σε προηγούμενες ανάλογες δράσεις έχει φέρει ήδη εντυπωσιακά και ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα και ένα μεγάλο μέρος του καμμένου και πληγωμένου Πεντελικού Όρους έχει ξαναπρασινίσει.
Με απώτερο σκοπό η αποκατάσταση να ολοκληρωθεί άμεσα και η Πεντέλη να αναγεννηθεί στο 100%, οι τρεις Δήμοι (Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Κηφισιάς) συνεχίζουν δυναμικά την προσπάθεια και περιμένουν όλους την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, σε μια ένωση δυνάμεων για το δικό μας πολύτιμο πνεύμονα, το δικό μας βουνό, το Πεντελικό.
Χορηγοί της δράσης αυτής είναι η Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής, οι εταιρίες PC SYSTEMS, METRO CASH AND CARRY, CONSOLIDATED CONSTRACTORS και LIONS INTERNATIONAL. Χορηγός επικοινωνίας ο Ρ/Σ «Βήμα FM 99,5».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...