Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Επανέρχεται η δημοτική αρχή σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τον 'Καλλικράτη'.
Ύστερα από την αποτυχία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου επειδή η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε ώς όφειλε για την ανοιχτή συνεδρίαση τότε, επανέρχεται σήμερα υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και την εμμονή της να μάθουν οι δημότες για το τόσο σοβαρό ζήτημα σε ανοιχτό και πάλι δημοτικό συμβούλιο στις 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου.
Να τονίσουμε εδώ ότι μερικοί τουλάχιστον από τη διοίκηση δεν ξέρουν τι σημαίνει ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο. Έχουν μέχρι το βράδυ το χρόνο να ρωτήσουν και να μάθουν και να λειτουργήσουν όχι με αυστηρότητα αλλά με κατανόηση στο μεγάλο ζήτημα που θα συζητηθεί. Ο σεβασμός όχι μόνο απέναντι στο πρόβλημα αλλά και απέναντι στους δημότες που θα έλθουν και να ακούσουν και να μάθουν και να πάρουν το λόγο, να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να πάρουν και θέση επ' αυτών.
Αν δεν μπορούν να κατανοήσουν το βάθος του ζητήματος αυτού και επιδιώξουν να προκαλέσουν ή να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους και τον αυταρχισμό τους στις θέσεις των δημοτών θα αποτύχουν ακόμη μια φορά. Άλλωστε το ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο δεν γίνεται για τους δημοτικούς συμβούλους αλλά για τους δημότες να μάθουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους και  το σοβαρότερο να καταγραφούν οι απόψεις και να υλοποιηθούν. Έτσι εφαρμόζεται η δημοκρατία. Κι αν κάποιοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία για την αποκόμιση ψήφων θα κάνουν λάθος ακόμη μια φορά.
Ο λόγος στο λαό, στο δημότη, αγαπητοί φίλοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...