Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παρ' όλο που δεν υπήρχαν ουσιαστικά θέματα στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης η συνεδρίαση και μόνο με ένα θέμα διάρκησε τέσσερις  ώρες.
Το θέμα που συζητήθηκε επί μακρόν ήταν το κυκλοφοριακό εξ αιτίας της επιτροπής κυκλοφοριακού που βρέθηκε στη συνεδρίαση αυτή. Κάτοικοι των οδών Σαλαμίνος και Θερμοπυλών και όχι μόνο παραυρέθησαν ζητώντας από το δήμαρχο κια το δημοτικό συμβούλιο τη λύση του χρονίζοντος θέματός τους, της ανισοκατανομής της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στη πόλη. Όπως είναι γνωστό η επιτροπή θεωρεί ότι οι δύο αυτοί δρόμοι επιβαρύνονται περισσότερο από άλλους δρόμους με αποτέλεσμα η κυκλοφορία αυτή να προκαλεί υπερβολικό θόρυβο στους κατοίκους.
Η επιτροπή απαίτησε από το δήμαρχο να γίνει μελέτη κυκλοφοριακού όπως και στο παρελθόν ο δήμος είχε υποσχεθεί αλλά δεν έγινε. Ο δήμαρχος απάντησε ότι μελέτη αυτού του είδους δεν θα γίνει διότι υπάρχει μελέτη κυκλοφοριακού στην μελέτη της αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αν και κατά πόσο υπάρχει πράγματι στη μελέτη αυτή και το κυκλοφοριακό θα το δούμε. Να δούμε, επίσης, και αν η ίδια αυτή η μελέτη θα προχωρήσει ή θα απορριφθεί να γίνει εκ νέου.
Εμείς έχουμε επισημάνει ότι η μελέτη της αναθεώρησης πάσχει, διότι δεν συνοδεύεται από αντίστοιχες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θεωρούνται αναγκαίες.
Μήπως ο δήμαρχος πρέπει να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο που βρίσκεται το ζήτημα της αναθεώρησης και αν υπάρχει η μελέτη του κυκλοφοριακού εκεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...