Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ' ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΤΟ e-αυτοδιοίκηση

Εν ονόματι του Καλλικράτη, ο …. κύβος ερρίφθη και τα διοικητικά όρια του υπό συγκρότηση ενιαίου Δήμου, από τον προσεχή Νοέμβριο, θα εκτείνονται σε όσες περιοχές υπάγονται σήμερα, στην Παλλήνη, Γέρακα και Ανθούσα. Τα Γλυκά Νερά συνενώνονται με την Παιανία με το σκεπτικό ότι «η διοικητική ένταξη μιας τέταρτης πόλης στο σχήμα Παλλήνης, Γέρακα & Ανθούσας θα δημιουργούσε πραγματικό πληθυσμιακό ιστό άνω των 70.000 πολιτών κι αυτό, όπως διατείνονται οι «εμπνευστές» του «Καλλικράτη», «δεν εξυπηρετεί το ευδόκιμο φιλοσοφίας της διοικητικής μεταρρύθμισης.»

Αυτά είναι –εκτός απροόπτου- τα νέα στοιχεία που …. συναρμολογούν το μάλλον διαμορφωμένο πάζλ διοικητικής συνένωσης των πόλεων μας, είναι έγκυρα, φέρονται ως οριστικά και αναμένεται να επικυρωθούν περί τα μέσα του προσεχούς Μαΐου, οπότε και θα έρθει προς συζήτηση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο περί διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας.
Σε ότι αφορά το Πικέρμι: συνενώνεται με τη Ραφήνα και μάλλον, μπαίνει, έτσι, ένα τέλος στις έντονες διεργασίες που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα με την «επιμονή» περίπου 2.200 πολιτών που κατοικούν στο Ντράφι και οι οποίοι, με κοινό υπόμνημά τους –το διαχειρίστηκαν και ως «εργαλείο» άσκησης του νόμιμου δικαιώματός τους προκαλώντας έκτακτη σύγκλιση του Κοινοτικού Συμβουλίου- ζητάνε «πάση θυσία» συνένωση του Πικερμίου με τις δύο Κοινότητες της Πεντέλης. (περισσότερα περί Πικερμίου στην συνέχεια)
Ως προς τις όμορες περιοχές, τα υπό διαμόρφωση οριστικά αυτοδιοικητικά σχήματα είναι:
• Σπάτα με Αρτέμιδα (Λούτσα)
• Κορωπί με Μαρκόπουλο
• Νέα Μάκρη με Μαραθώνα και Γραμματικό,
• Βάρη με Βούλα & Βουλιαγμένη
• Κερατέα με Καλύβια, Ανάβυσσο & Κουβαρά
Η είδηση περί οριστικής διαμόρφωσης των νέων διοικητικών σχημάτων διακινήθηκε στις πόλεις μας, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, με ταχύτητα ανέμου, έχει ως αφετηρία της την …. αυθεντικότερη όλων των πηγών, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και εκμαιεύθηκε από θεσμικούς παράγοντες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μαζί του, το πρωί της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου.


Η διακίνηση της είδησης –την οποία, αστραπιαία αναπαρήγαγαν με την …. υπερηφάνεια των καλά πληροφορημένων, υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – υποκίνησε –σύμφωνα με όσα εξίσου αστραπιαία ακολούθησαν- την αρχή αλλεπάλληλων «κλειστών συσκέψεων» από ομάδες στελεχών παρεπιδημούντων σε Παλλήνη και Γέρακα και τα οποία, φιλοδοξούν να συμμετέχουν στην διαμόρφωση και ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών σχημάτων. Χαρακτηριστική περίπτωση η ομάδα πολιτών της Παλλήνης που φέρεται να κινητοποιείται τον τελευταίο καιρό υπέρ της προώθησης της υποψηφιότητας του πρ. Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Νίκου Έξαρχου. Εκτιμούν ότι το νέο σχήμα «κλείδωσε» και πως θα πρέπει εμφανώς πλέον να χαραχθεί πολιτική συσπείρωσης πέριξ της υποψηφιότητας του κ. Ν.Έξαρχου με στόχο να αναδειχθεί ως πρόταση της Παλλήνης έναντι της ήδη υπάρχουσας από πλευράς Γέρακα που είναι ο δήμαρχός της κ. Αθανάσιος Ζούτσος. (κατατοπιστικό ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει και τι διαφαίνεται με τις υποψηφιότητες, στο επόμενο φύλλο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...