Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

O 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ' ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ

Κρίμα στο όνομα. Μια μεταρρύθμιση σε μια κρατική μηχανή αδρανοποιημένη πήρε ένα σπουδαίο όνομα, Καλλικράτης!! Ποιά η σχέση του σπουδαίου αυτού καλιτέχνη με την δολιοχτυπημένη κρατική παρουσία;
Και το λέμε αυτό γιατί; Δείτε ποιά η σχέση της ουσίας μιας μεταρρύθμισης τόσο σημαντικής στη φιλοσοφία της με τη στάση των δημοτικών αρχών; 
Η δημοτική αρχή ουσιαστικά έχει απομονώσει απ' όλο το νέο αυτό οικοδόμημα ένα μόνο ζήτημα και επ' αυτού θέλει να ασκήσει πολιτική ' επί το ακριβέστερον να λαϊκίσει.
Με ποιόν θα πάμε και με ποιόν δεν θα πάμε!!! Ιδού το ερώτημα που θέτει η διοίκηση του Δήμου. Τι κρίμα να παρασύρει τόσους ανθρώπους σε αδιέξοδα μονοπάτια μιας απαξιωμένης διοίκησης που γι' αυτό υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι που τόσα και τόσα χρόνια αυτό που επεδίωκε ήταν να μην χαθούν οι θέσεις.
Το παιχνίδι είναι στημένο. 'Θα τονίζουμε αυτό που θέλουμε κι όποιος άλλος έχει διαφορετική αντίληψη θα το βάλλουμε στη γωνία'. Αυτή είναι και η διαχείριση της εξουσίας. Οι μηχανισμοί δικοί τους.
Πώς αγαπητοί φίλοι θα διοικηθεί ένας νέος δήμος τόσο μεγάλος όταν η σημερινή παρουσία κάθε άλλο παρά πείθει για το αποτέλεσμα; Μια διοίκηση που παραπαίει καθημερινά, αποτυχημένη και παρασυρμένη από απόψεις άλλων που κάθε φορά αλλάζει δαπανώντας ταυτόχρονα τεράστια ποσά; Χρήματα που δεν φεύγουν από τις τσέπες τους αλλά από τις τσέπες των δημοτών που νιώθουν αδύναμοι να αντιδράσουν σε κάθε ενέργεια. Περιμένουν μόνο τη στιγμή της ψήφου που κι αυτή η στιγμή τελικά επηρεάζεται απο φιλίες και προσωπικές σχέσεις.
Το σκηνικό που θα δούμε και αύριο στο 'ανοιχτό' δημοτικό συμβούλιο δεν θα διαφέρει σε τίποτα απο το προηγούμενο. Ο δήμαρχος ήρεμος και αφ' υψηλού, η αντιπολίτευση με την διακεκριμένη αγωπάθειά της θα αναφέρει και θα στηρίξει τον 'Καλλικράτη' χωρίς να παίρνει ουσιστική θέση επι των άλλων θεμάτων, η ελλάσσονα να περιορίζεται σε θέσεις χιολιοειπωμένες και άκαμπτες για να ακούσωμε άλλη μια φορά μεμονωμ΄νες φωνές δημτικών συμβούλων να εναντιώνονται στη πρόθεση της σημερινής διοίκησης να αποδυναμώσει τον Καλλικράτη και να τον περιορίσει στο ερώτημα 'με ποιόν θα πάμε και με ποιόν όχι'.
Θα ακούσωμε και κάποιες άλλες φωνές (ως δημότες;) που να πετάγονται σε κάθε τοποθέτηση άλλου για να δημιουργήσει πρόβλημα αλλά το πιο σημαντικό εντυπώσεις.
Σκηνικό που το ζούεμ πολλά χρόνια τώρα στημένο απο κάποιους ανθρώπους που δεν λένε να φύγουν τα δημοτικά δρώμενα με τίποτα και να επιθυμούν να επηρεάζουν όλες τις εξελίξεις. Να επηρεάζουν μάλιστα έτσι που να βλέπουμε αποτελέσματα ύστερα από χρόνια αλλά το κακό έχει γίνει.
Πόσο μπορεί κανείς να αντέξει ένα σκηνικό που στήνεται κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο; Ακόμη κι αυτό το έχουμε βαρεθεί πέρα απο την πρόκληση!
Παρ' όλα αυτά θα βρεθούμε εκεί ακόμη μια φορά για να καταγράψουμε τους προσωπικούς ιδιοτελείς στόχους των πρωταγωνιστών της σκηνής!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...