Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

17 Δήμοι της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και τα Μελίσσια υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την εξοικονόμηση ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



17 Δήμοι της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και τα Μελίσσια υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την εξοικονόμηση ενέργειας


Μανώλης Γραφάκος: «Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δήμο μας»


Την Τρίτη 23 Μαρτίου στην Πάτρα, δέκα επτά (17) Δήμοι της χώρας υπέγραψαν «Σύμφωνο Δημάρχων» για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η πρωτοβουλία ανήκε στο Δήμαρχο της Πάτρας κ. Ανδρέα Φούρα. Η υπογραφή του Συμφώνου, αποτυπώνει την ισχυρή πολιτική βούληση των Δημάρχων να συνεργαστούν, ώστε να ασκήσουν ολοκληρωμένες πολιτικές για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και συνεπακόλουθα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των Δήμων τους.


Η συνεργασία των Δήμων αυτών θα λάβει τη μορφή δικτύου πόλεων και η σχετική σύστασή του θα γίνει τον προσεχή Μάιο στη Στυλίδα.


Στις εργασίες της ημερίδας και στην υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος.


Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μελισσίων συνεχάρη το Δήμαρχο της Πάτρας για την πρωτοβουλία του αυτή και στη συνέχεια τόνισε: «Για τα Μελίσσια αποτελεί βασική προτεραιότητα η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μείωση των εκπομπών ρύπου στο Δήμο. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη ο Δήμος έχει καταγράψει την κατανάλωση ενέργειας σε όλα τα Δημοτικά του κτήρια, έχει καταγράψει το σύνολο του δημοτικού φωτισμού και ήδη ασκεί πολιτικές για τη μείωσή της. Πιο συγκεκριμένα όλοι νέοι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού και των δημοτικών κτηρίων στο εξής θα είναι χαμηλής ενέργειας, ενώ από τον Απρίλιο θα τεθεί σε εφαρμογή κανονισμός πράσινων προμηθειών για το Δήμο με στόχο οι προμήθειές μας να καταναλώνουν και να επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.


Παράλληλα σε συνεργασία με την εταιρία του Φυσικού Αερίου προωθούμε την ταχύτερη κάλυψη του δικτύου της πόλης μας. Έτσι την τελευταία τριετία το δίκτυο της πόλης έχει διπλασιαστεί και καλύπτει περίπου το 60% του οδικού δικτύου.


Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση αυτή και η συμμετοχή μας στο δίκτυο για τη μείωση της ενέργειας θα μας κάνει να συντονίσουμε τη δράση μας με άλλους ΟΤΑ ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να εμπλουτίσουμε την τεχνογνωσία μας. Οι πολίτες μέσα από το αστικό παρατηρητήριο, θα μπορούν να αξιολογούν τις επιδόσεις μας στον τομέα αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...