Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΣΑΦΗΣ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


Με τη συνέντευξη-συζήτηση που μεταδόθηκε χθες βράδυ στην εκπομπή 'ΖΩΝΗ ΠΥΡΟΣ' βγήκε ένα συμπέρασμα. Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων αναζητεί΄άμεση λύση στο πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στο δήμο. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί πριν χρόνια και παρ' όλες τις παρεμβάσεις της στις διοικήσεις του δήμου εκείνες εκώφευαν. Τώρα το Β' Λύκειο έχει όχι μόνο υπεράριθμους μαθητές, (420, όπως ανέφερ η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μαντινίδου) αλλά έχει φορτωθεί και αίθουσες στους διαδρόμους του σχολείου, έχει αποκτήσει και λυόμενες αίθουσες στον αύλειο χώρο του σχολείου και το σπουδαιότερο δεν θα υπάρξει Γ Λύκειο στο δήμο πριν τουλάχιστον τα τέσσερα χρόνια με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Ποιός έχει την ευθύνη αυτή; Η Ένωση Γονέων είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί όχι μόνο για το Γ' Λύκειο αλλά και για άλλα αιτήματα όπως η απόκτηση νέου Νηπειαγωγείου και παιδιού στθαμού. Ακόμη στα αιτήμτά της είναι και η απόκτηση αθλητικών εγκαταστάσεων για τους μαθητές και όχι μόνο. Φαίνεται ότι οι ήδη υπάρχουσες όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά δεσμεύονται και οι υπάρχουσες δεσμεύονται από διάφορα προγράμματα τα οποία δεν εξυπηρετούν τους μαθητές.
Πρόταση για παράδειγμα από την Ένωση Γονέων και την πρόεδρο κ. Μαντινίδου είναι να κατασκευαστεί κλειστός χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων στο Β' Γυμνάσιο και Λύκειο. Ένα αίτημα που κι αυτό υπάρχει από πολύ παλιά. Ακόμη στο οικόπεδο απέναντι από το Β' Γυμνάσιο και Λύκειο και που είναι ιδιοκτησίας του δήμου να κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις.
Η συζήτηση με την κ. Μαντινίδου ανέδειξε επίσης τη θολή εικόνα που αποκόμισαν οι γονείς από τη δημοτική αρχή δεδομέμνου ότι και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε και διαδικασίες που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία σημειωτέον ότι δηλώνει ότι είναι κοντά στο πρόβλημα αλλά από την άλλη δεν ενημερώνει επί της ουσίας ούτε και ξεκαθαρίζει τι προτίθεται να κάνει. Μάλιστα, όπως είπε η κ. Μαντινίδου στο ΡΑΔΙΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, η δημοτική αρχή καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων μεμονωμένα να τους ενημερώσει αλλά ενημέρωση επί της ουσίας δεν υπάρχει.
Τόνισε η κ. Μαντινίδου ότι η δημοτική αρχή ταλαντεύεται ανάμεσα σε διάφορες λύσεις και φαίνεται ότι παρασύρεται από τις περιστασιακές απόψεις διαφόρων χωρίς η ίδια να γνωρίζει τον τρόπο που θα λυθεί το ζήτημα.
Οι μαθητές πάντως έχουν ήδη αναρτήσει πανώ σε όλα τα σχολεία να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και να ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις στη δημοτική αρχή να δώσει άμεση λύση.
 Η Ένωση Γονέων, επίσης, θα προχωρήσει και σε άλλες κινητοποίησεις, που ήδη έχουν αποφασιστεί στο διοικητικό συμβούλιο με συγκεντρώσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλους τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...