Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ....ΜΕΤΩΠΟ!!

Χθες το απόγευμα υπήρξε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου και των επι κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο. Τη σύσκεψη αυτή ζήτησε ο ίδιος ο δήμαρχος με σκοπό να συζητηθεί σοβαρό, προφανώς, ζήτημα που αφορά τις εξελίξεις στο δήμο.
Δεν ανακοινώθηκε, ως τώρα τουλάχιστον, τίποτα.
Πιθανολογήσαμε οτι το θέμα συζήτησης θα ήταν είτε η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου είτε η κατασκευή του 3ου Λυκείου.
Και στα δύο ζητήματα η διοίκηση φαίνεται να επιθυμεί να απεμπλακεί από τις ευθύνες που έχει σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις και τις υποσχέσεις που έδωσε κατά καιρούς σε όλους για την επικείμενη γρήγορη επίλυση των θεμάτων αυτών.
Όμως διαψεύδεται από την ίδια τη ροή των εξελίξεων. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων την Κυριακή ήταν ακόμη μια αφορμή να σκεφθούμε με αυτό τον τρόπο όταν μάλιστα η ίδια η Ένωση όχι μόνο διαμαρτηρήθηκε αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε το δήμαρχο ότι έδινε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Αν, λοιπόν, η σύσκεψη είχε αυτό το αντικείμενο εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή θα ενταχθεί στα πλαίσια της αναζήτησης στηριγμάτων του δημάρχου από την αντιπολίτευση ώστε να διαχυθεί η ευθύνη της μεγάλης καθυστέρησης. Καλώντας τους επι κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αποτελεί μια πολιτική έξυπνη κίνηση από την πλευρά του να μεταθέσει το πρόβλημα σε όλη την αντιπολίτευση να τους αφοπλίσει στο ενδεχόμενο της καταγγελίας εκ μέρους τους για τις ενέργειες του δημάρχου. Στριμώχνει δηλαδή την αντιπολίτευση, η οποία θα κληθεί να απαντήσει στο ζήτημα που κατευθύνει η σημερινή διοίκηση.
Αν, εξακολουθούμε να λέμε, η σύσκεψη είχε αυτό το περιεχόμενο και οι επι κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ευθυγραμμιστούν στην κατεύθυνση αυτή απαλλάσσουν τη διοίκηση απο τις όποιες ευθύνες φέρει ή τις περιορίζει ενώ για να ξεφύγουν οι ίδιοι από την ευθύνη αργότερα θα χαρακτηρίσουν την  όποια διαφορετική πολιτική θέση ως λαϊκισμό. Τα επιχειρήματα αυτά θα εκθέσουν έτι περισσότερο όλους. Οι ευθύνες θα υπάρχουν και θα επιβαρυνθούν περισσότερο με την αδυναμία να δουν τα πράγματα όπως τα βλέπουν οι ανάγκες των δημοτών που δεν καταλαβαίνουν απο αυτού του είδους την πολιτική. Αυτό που επιθυμούν είναι ανοιχτές διαδικασίες, τίμιες και ειλικρινείς. Και βέβαια στην ουσία να επιλυθούν πάραυτα τα προβλήματά τους που χρονίζουν εξ αιτίας των πολιτικών αυτού του είδους.
Το θέμα της χθεσινής συζήτησης θα το δούμε και θα κρίνουμε εκ νέου τα πράγματα με γνώμωνα το συμφέρον του δημότη και μόνο και βέβαια σε συνάρτηση με αυτά που ακούμε και μας λέγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...