Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΖΗΤΩ Η ΓΑΛΛΙΑ

Ας είναι καλά ο Νικολά ΜΑΣ. Έσωσε την Ελλάδα!! Μπήκε πρώτος, παρέσυρε την Άγγελα, θα παρασύρει και τον Ομπάμα, θα παρασύρει και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα το δούμε αμέσως στις πρώτες συνεδριάσεις των οργάνων της ΕΕ, Ecofin μόλις σήμερα.


Ευκαιρία μεγάλη για την Γαλλία αλλά και για τον ίδιο τον Νικολά, να ανέβει στις δημοσκοπήσεις, να δείξει την ισχυρή θέση της Γαλλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πήρε κεφάλι και από την Άγγελα. Η κ. Μέρκελ έχει εσωτερικά προβλήματα, το είπε ανοιχτά ο Νικολά μας. Κι εκείνος έχει αλλά μικρότερα.


Κι είναι μια ευκαρία για τον Νικολά μας, γιατί επενδύει στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. Ωραία διπλωματική κίνηση. Τη στιγμή που άλλοι μεμσημοιρούν, γρινιάζουν και κλαίνε εκείνος ξεπετάχθηκε και μπήκε επι κεφαλής.


Η Ελλάδα βρήκε ένα σημαντικό υποστηρικτή. Ένθερμος υποστηρικτής της συνοχής στην Ευρώπη. Το είπε και λίγο διπλωματικά, ''όχι για να είμαστε απέναντι από τις ΗΠΑ αλλά γιατι οφείλουμε να έχουμε ισχυρό το δικό μας νόμισμα, άλλωστε γιατι κάναμε την νομισματική ένωση'', τι ωραία τρίπλα!!!


Ευκαρία δόθηκε από το πρόβλημα των επιθέσεων στα spreads και στα CDS που αφορούσαν κυρίως στην αδύναμη οικονομία της Ελλάδας να ενισυθεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από την Ευρωζώνη. Ποτέ δεν είχε προβλεφθεί κάτι ανάλογο και να τώρα η ευκαιρία δόθηκε. Να μας το οφείλουν οι Ευρωπαίοι, να μας το οφείλει ο Νικολά, η Άγγελα και όλες οι αδύναμες χώρες στην Ευρωζώνη. Κοντά σε μας εξασφαλίζουν την ισχυρή στήριξή τους και όλα τα υποψήφια μέλη της Ευρωζώνης σε κάθε οικονομική δυσχαίρεια και αδυναμία.


Να, λοιπόν, ακόμη μια φορά η Ελλάδα διδάσκει, οδηγεί και παρασύρει προς το καλλύτερο. Φτιάχνει μια πιο ισχυρή Ευρώπη. Να μας το οφείλουν όλοι!!


Είναι και μια απάντηση στους Γερμανούς δημοσιογράφους που χρησιμοποίησηαν κάθε μέσο να απομονώσουν την Ελλάδα κι εμείς τους δείχνουμε το δρόμο ακόμη μια φορά. Αυτή είναι η απάντηση!!


Μας έρχεται και στο μυαλό αυτές τις ημέρες εκείνο το σύνθημα: 'ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ'!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...