Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σύσκεψη για την πυροπροστασία με Μ. Χρυσοχοΐδη - Τίνα Μπιρμπίλη

Ευρεία σύσκεψη μεγάλης σημασίας για τα μέτρα προστασίας της Αττικής, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου στην έδρα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη. Τον Δήμο μας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νέας Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Τάξης Γρηγόριος Τασούλας και Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, ο γ. γ. της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, ο αντινομάρχης της υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς Νίκος Μεγγρέλης, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης, ο αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής Χάρης Δαμάσκος, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας Δήμων καθώς και πρόεδροι Συνδέσμων για την προστασία του περιβάλλοντος του Ν. Αττικής.


Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβαν μέρος ο αρχηγός αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και οι διοικητές όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής.


Στην ομιλία του ο κ. Φειδοπιάστης τόνισε την ανάγκη καλύτερης και πιο έγκαιρης οργάνωσης όλων των εμπλεκομένων φορέων για την προστασία των δασών. Τόνισε ότι η σωστή κατανομή των πόρων καθώς και ο χρόνος που γίνεται αυτή είναι ζωτικής σημασίας, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι το ίδιο έγκαιρα πρέπει να εγκριθεί η πρόσληψη των 4μηνιτών δασοπυροσβεστών, για να πιάσουν γρήγορα τα πόστα τους. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει δίνοντας 10 λεπτά καιρό στην Πολιτεία να επέμβει. Η Πυροσβεστική είναι αυτή που είναι αρμόδια να σβήσει την φωτιά και αυτή μπορεί να το κάνει». Μάλιστα, ο κ. Φειδοπιάστης αναφέρθηκε στην μεγάλη φωτιά της Αττικής του 2009, τονίζοντας ότι αν η Νέα Πεντέλη δεν κάηκε, εκτός των άλλων αυτό οφείλεται στο ότι στην περιοχή είχε σπεύσει αξιωματικός της Πυροσβεστικής.


Ο αντιδήμαρχος δεν δίστασε να θέσει αιτήματα και για τους εθελοντές, και απευθυνόμενος στον κ. Χρυσοχοΐδη τόνισε την ζωτική ανάγκη να είναι όλοι οι εθελοντές τουλάχιστον ασφαλισμένοι. Ακόμη, ζήτησε να δοθεί η άδεια καθώς και τα χρήματα στους Δήμους, ώστε να γίνει έγκαιρα ο καθαρισμός των περιαστικών, αλλά και των κοντινών δασών, από ξερά κλαδιά και δέντρα, για την καλύτερη προστασία των οικισμών.


Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης, της αρμονικής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.


Ενώ η κ. Μπιρμπίλη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ του υπουργείου Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενίσχυση του τρίπτυχου πρόληψη - καταστολή - αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...