Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με την παρουσία αρκετών δημοτών συεδρίασε, χθες, το δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα την αναθεώρηση του ΓΠΣ και την κατασκευή του Γ' Λυκείου Βριλησσίων.
Σε ό,τι αφορά το Γ' Λύκειο η απόφαση ελήφθη. Το Γ' Λύκειο θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο επί της διασταύρωσης των οδών Κύπρου και Πλαταιών. Η έκταση του οικοπέδου είναι περίπου στα 4 στρέμματα. Ανήκει σε τέσσερις ή πέντε ιδιοκτήτες, οι οποίο καλούνται να συναινέσουν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να πουλήσουν το οικόπεδό τους στο δήμο.
Είναι βέβαιαο ότι οι ιδιοκτήτες θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο να μην ''χάσουν'' την περιουσία τους κι αυτό ίσως να δρομολογεί ισχυρές οικονομικές διεκδικήσεις.
Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του ΓΠΣ στη συζήτηση που έγινε πολλοί ήταν αυτοί που δέχθηκαν ότι στο παρελθόν έγιναν σημαντικά λάθη σε ότι αφορά την έλλεψη προγραμματισμού ύπαρξης ελεύθερων οικοπέδων για κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους.
Οι μελετητές ανέφεραν ότι η πόλη, με επιστημονικά κριτήρια, απαιτεί 249 στρέμματα γι' αυτούς τους χώρους. Αυτή τη στιγμή διατίθενται 71 στρέμματα εκ των οποίων τα 51 μπορούν να δεσμευτούν. Επειδή η διοίκηση του δήμου έθεσε και τον οικονομικό παράγοντα, την αδυναμία του δήμου να αποκτήσει όλες αυτές τις εκτάσεις, πρότεινε την δέσμευση 47 στρεμμάτων αφήνοντας με κάποια κριτήρια κάποια οικόπεδα ελεύθερα. Στα κριτήρια αυτά η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε τονίζοντας ότι δεν ήταν κατανοητό γιατί αυτά να μείνουν έξω και ποιά είναι αυτά τα κριτήρια.
Η διοίκηση επί της ουσίας δεν απάντησε αλλά δικαιολόγησε την εισήγηση ότι στη λογική της αδυναμίας του δήμου να αποκτήσει όλες αυτε΄ς τις εκτάσεις κάποια θα έμεναν έξω.
Η αντιπ΄ροταση της αντιπολίθτευσης ήταν να δεσμευτούν όλα και τα 57 στρέμματα διότι αυτή τη στιγμή η απόφαση αφορά τα επόμενα 20 χρόνια για τους ελεύθερους χώρους που θα έχει ο δήμος για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Η διοίκηση επέμεινε στην εισήγηση και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, 12 υπέρ της πρότασης της διοίκησης, επτά κατά της απόφασης.
Το ζήτηαμ που τίθεται είναι, σ' ένα τέτοιο μείζονος σημασίας θέμα το δημοτικό συμβούλιο δεν κατάφερε να συνθέσει τις απόψεις και να υπάρξει ομοφωνία, πολύ χρήσιμη για τις επόμενες κινήσεις της διοίκσηης.
Ακόμη μια φορά η συμπολίτευση δεν έπεισε και η συμπολίτευση αρνήθηκε.
Θα ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα και σε επόμενο άρθρο μας μετά το ρεπορτάζ που σας αναφέραμε.
Να τονίσουμε δε ότι κανένα χρονοδιάγραμμα δεν κατατέθηκε, κανένα σχέδιο δεν παρουσιάστηκε, καμιά σκέψη για τη χρήση των χώρων αυτών δεν αναπτύχθηκε έστω και ως σκέψεις. Αυτό δημιούργησε τελικά ερωτηματικά στους δημοτικούς συμβούλους ακόμη και σε δημότες, οι οποίοι κατέθεσαν τις σκέψεις τους και τις επιφυλάξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...