Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΤΟΞΙΚΟΣ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

απο το zougla.gr

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα η έκθεση του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. αναφορικά με τις μετρήσεις που έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο της ποιότητας του αέρα στις προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.



Μετά από τις μετρήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι οι συγκεντρώσεις της τοξικής χημικής ένωσης φορμαλδεΰδης να είναι τριπλάσιες του ορίου που προτείνεται για τον εσωτερικό αέρα από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (USEPA).


Ο αρμόδιος αντινομάρχης για θέματα Παιδείας μιλώντας στην Τηλεόραση SUPER ήταν καθησυχαστικός και είπε ότι το θέμα ήταν γνωστό στη Νομαρχία Χαλκιδικής από την περασμένη εβδομάδα και πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων στη Νέα Καλλικράτεια για να αντιμετωπιστεί το θέμα.


«Οι προκάτ αίθουσες έρχονται στα σχολεία μας και υποτίθεται ότι πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων. Σε συνεργασία με το δήμο και τη σχολική επιτροπή προσπαθήσαμε να βρούμε λύση. Ο εργολάβος που εγκατέστησε τις αίθουσες ξεκίνησε ήδη και έχει τοποθετήσει εξαερισμούς στις αίθουσες και πιστεύουμε πως το πρόβλημα θα λυθεί». Οι προκατασκευασμένες αίθουσες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καλλικράτειας είναι τρεις.


Στην μία από αυτές δεν μπήκε ακόμα εξαερισμός και οι γονείς και οι μαθητές αρνήθηκαν να κάνουν μάθημα. Ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλ. Οικονομίδης ανέφερε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των μαθητών. «Μετά την τοποθέτηση των εξαερισμών ευελπιστούμε ότι οι τιμές της φορμαλδεϋδης θα πέσουν και δεν θα υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε.


Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής κάλεσε τη νομαρχία Χαλκιδικής να προχωρήσει σε μετρήσεις μέσα σε όλες τις προκατασκευασμένες αίθουσες που υπάρχουν στα σχολεία ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι κατάλληλες. Επίσης κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων που διαθέτουν τέτοιες αίθουσες να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...