Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε τελικά η σύσκεψη των κ. Ραγκούση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Αττικής χθές όπως είχαμε κι εμείς προαναγγείλει. Η σύσκεψη είχε ως αντικέιμενο την συζήτηση της διαμόρφωσης του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας σε ό,τι αφορά κυρίως το χωραταξικό.
Το ΄βασικό κριτήριο που τέθηκε ήταν ο πληθυσμός των δήμων και τέθηκε ως όριο 25000-30000 κάτοικοι.
Στο κριτήριο αυτό συμφώνησαν όλοι οι βουλευτές. Έτσι οι 49 σημερινοί δήμοι περιορίζονται σε 35, που θεωρείται ότι είναι μια λογική παρέμβαση με τη φιλοσοφία που θέτει το σχέδιο 'Καλλικράτης''.
Η λογική, επίσης, που κυριάρχησε ήταν η μη προσάρτιση τεμαχίων σε σημερινούς δήμους αλλά η συνένωση όμορων μικρών δήμων για να ικανοποιήσουν το κριτήριο του πληθυσμού.
Έτσι ο Δήμος Βριλησσίων ικανοποιώντας το κριτήριο αυτό θεωρείται αυτόνομος και δεν συνενώνεται με άλλους όμορους δήμους.
Η Νέα και Παλαιά Πεντέλη συνενώνεται με το δήμο Μελισσίων, το Παλιό και Νέο Ψυχικό με τη Φιλοθέη, η Ερυθραία με την Εκάλη.
Είναι αλήθεια ότι δεν αποτελούν αυτά αποφάσεις αλλά είναι η βάση στην οποία θα στηριχθεί η τελική πρόταση, η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου, πριν το Πάσχα, όπως έχει αναγγείλει ο κ. Ραγκούσης.
Θεωρείται όμως βέβαιο ότι ο χάρτης για την Αττική θα είναι αυτός αφού συμφώνησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Β' Αθηνών αλλά και οι πληροφορίες που έχουμε κι εμείς και οι βουλευτές της Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...