Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

''O ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ 1 ΕΚΑΤΟΜ %'' ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑ

''ΘΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΙ'', ''Η ΑΤΤΙΚΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΡΕΙΑ'', ''ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ'', ''ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ'', ''ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ''







Στη δέσμευση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απολύσει κανέναν υπάλληλο αορίστου χρόνου νομαρχίας ή δήμου του οποίου η οργανική θέση καταργείται προχώρησε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Πρόσθεσε πάντως ότι θα προχωρήσει σε ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού, με μετατάξεις προσωπικού εκεί που χρειάζεται. Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης δεσμέυτηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συνενώσεις μεγάλων δήμων: «Δεν πάμε να συνενώσουμε μεγάλους δήμους», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι συνενώσεις θα γίνουν με αντικειμενικά, ακομμάτιστα και διαφανή κριτήρια».


Επιπλέον ο κ. Ραγκούσης, επιβεβαίωσε ότι η Αττική θα είναι μία περιφέρεια, «γιατί η αναπτυξιακή διάσταση δεν επιτρέπει να έχουμε δύο περιφερειακά συμβούλια που θα τσακώνονται μεταξύ τους», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος απάντησε χαρακτηριστικά: «προφανώς όχι». Όσον αφορά τις αρμοδιότητες των περιφερειαρχών και τα όσα λέγονται περί «μικρών πρωθυπουργών» σημείωσε ότι δεν θα τους δοθούν «αξιώματα και λούσα αλλά αρμοδιότητες για να λύσουν προβλήματα».


Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη σύσκεψη με τους βουλευτές της περιφέρειας Αττικής ο κ. Ραγκούσης είχε δεχθεί έντονες πιέσεις και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο η Αττική να είναι δύο περιφέρειες.


Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης το ν/σ για τον Καλλικράτη «θα ψηφιστεί 1εκ.%!» σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το ΥΠΕΣ (δηλαδή το Μάιο), καθώς, "η επεξεργασία του ολοκληρώνεται από μέρα σε μέρα και ισοδυναμεί με 16 ν/σ!", ενώ θα περιλαμβάνει 13 αιρετές περιφέρειες και λιγότερους από 370 δήμους. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε επίσης ότι όταν ο «Καλλικράτης» λειτουργήσει θα γίνουν μεγάλες οικονομίες, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναπτυξιακή του διάσταση «που θα τη δώσουμε με το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ».


Αναφορικά με τις αντιδράσεις τόνισε ότι «αυτό που διαπιστώνουμε μεγάλη υποστήριξη από τους πολίτες», προσθέτοντας ότι οι όποιες αντίθετες απόψεις προέρχονται κυρίως «από αιρετούς που οι ίδιοι προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχουν οι δήμοι τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...