Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΜΟΝΟΣ

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο νόμου, το οποίο προέκυψε μετά από επεξεργασία και δημόσια διαβούλευση ακόμη και με επαφές του κ. Ραγκούση με βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όλο το πακέτο του ''Καλλικράτη'' είναι έτοιμο. Σε όλα τα σημεία του επεξεργασμένο και ασφαλώς έτοιμο και το υπουργείο να το υπερασπιστεί. Το νομοσχέδιο θα φέρει ο κ. Ραγκούσης να συζητηθεί για τις τελευταίες λεπτομέρειες στο υπουργικό συμβούλιο κατά πάσα πιθανότητα στις 20 τρέχοντος μηνός όπου και στη συνέχεια θα το καταθέσει στη Βουλή.
Παρ' όλο που το μέρος που έδωσε στη δημοσιότητα αφορά μόνο το θεσμικό τμήμα του συνόλου, δεν περιέχει το χωροταξικό, οι πληροφορίες που εξακολουθεί να έχει ο ''Περιηγητής'' και που έχει από πολύ καιρό και επιμένει είναι ότι ο Δήμος Βριλησσίων θα παραμείνει μόνος του και θα είναι βέβαια ένας ""Καλλικρατικός'' Δήμος.
Δημοσιεύματα έφερναν πάντα το Δήμο Βριλησσίων να συνενώνεται με άλλους γειτονικούς. Τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούσαν σενάρια με σκοπό να φτάσει στο ''μαγικό'' νούμερο 370 για το οποίο μίλησε πολλές φορές ο κ. Ραγκούσης. Το κριτήριο όμως που παίζει σημαντικό ρόλο για τη κυβέρνηση είναι ο πληθυσμός. Και θα λέγαμε είναι και αποκλειστικά το μόνο κριτήριο. Κι αυτό γιατί ένας δήμος με πληθυσμό άνω των 20000 κατοίκων είναι αδύνατοι να μην έχει στοιχειωδώς την κατάλληλη υποδομή για τηνη εξυπηρέτηση των αναγκών προς τους δημότες αυτού του μεγέθους. Κατά συνέπεια δεν αποτελέί για την κυβέρνηση σοβαρό κριτήριο το στελεχιακό δυναμικό του δήμου αφού θα στελεχωθούν οι δήμοι απο άτομα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με τις μετατάξεις που θα γίνουν. Έτσι το κριτήριο στο οποίο στέκεται η κυβέρνηση είναι ο πληθυσμός των 20000 ατόμων και άνω.
Ένα σημείο σκέψης είναι αν οι 20000 αφορά τους εγγεγραμμένους ή τους κατοίκους. Έχουμε την αίσθηση ότι ως βάση συζήτησης και απόφασης αποτέλεσε η απογραφή του 2001 λαμβάνοντας υπ' ΄'οψη όμως και τους ρυθμούς ανάπτυξης του πληθυσμού στα εννέα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα.
Με τη σκέψη αυτή ενισχύεται η πληροφορία του ''Περιηγητή'' ότι ο Δήμος Βριλησσίων παραμένει μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...