Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

AΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Χωρίς να αποκλείσουμε ξαφνικές εθνικές εκλογές, οδεύουμε σίγουρα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από σήμερα, που έχει ξεκαθαρίσει το θέμα ''Καλλικράτης'', οι υποψήφιοι στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ενεργοποιούνται, στοχεύουν, οργανώνονται.
Έτσι κι εδώ σε τούτο το δήμο, τα πράγματα ανοίγουν. Περιμένοντας την απόφαση οι πιο πολλοί δεν εξέφραζαν άποψη, δεν μιλούσαν, περίμεναν.
Κάποιοι, παλαιοί υποψήφιοι είχαν αρχίσει να κάνουν κάποιες επαφές, κρυφά και τάχα κοινωνικές επαφές. Όχι, ήταν μια προετοιμασία για τις εκλογές, που έρχονται.
Η σημερινή δημοτική αρχή, χθες, πανηγύριζαν στο δημοτικό κατάστημα!!! Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πανηγύριζαν; Μήπως θεωρούσαν ότι νίκησαν με τις ενέργειες τους κάποια άλλη άποψη για την ''μοναχικότητα'' του δήμου; Δεν καταλάβαμε αν έκανε κάτι, η δημοτική αρχή, να διεκδικήσει και να στηρίξει το κοινό αίσθημα, την επιθυμία του κόσμου των Βριλησσίων, ο δήμος να παραμείνει μόνος.
Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ακόμη και στην πίεση της αντιπολίτευσης να προχωρήσει σ' ένα δημοψήφισμα είπε όχι, επιμένοντας να περάσει ένα ψήφισμα, το οποίο 'πέρασε' κατά πλειοψηφία απο το δημοτικό συμβούλιο (για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπου απαιτείτο και θα την είχε την συναίνεση).
Κι ύστερα άνοιξε βιβλίο συγκέντρωσης υπογραφών των δημοτών, χωρίς την ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, όπως συνήθως κάνει.
Γιατί, λοιπόν, πανηγύρισε η δημοτική αρχή; Μήπως θεωρεί σίγουρη την επανεκλογή της για την επόμενη θητεία; Κάθα άλλο. Θα έπρεπε να έχει την αυτογνωσία, που δεν την έχει. Θα έπρεπε να γνωρίζει την άποψη του κόσμου!! Δεν την έχει!! Θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι ο μισός δημοτικός συνδυασμός είναι μακριά. Έχουν διαχωρίσει προ πολλού τη θέση τους.
Γιατί πανηγυρίζει, λοιππόν; Μήπως γιατί θεωρεί ότι θα συμμετέχει στις εκλογές χωρίς 'αντίπαλο'; Λάθος τραγικό. Απο εκεί καταλαβαίνει κανείς πόσο η δημοτική αρχή βρίσκεται μακριά απο την πραγματικότητα.
Μήπως επίσης θεωρεί η σημερινή δημοτική αρχή ότι ο δήμος μόνος του τώρα θα είναι εύκολη η διαχείρισή του; Μήπως τα δεδομένα του ''Καλλικράτη'' φέρνουν την καλύτερη κατάσταση στο δήμο;. Μήπως ο δήμος είναι απαλλαγμένος απο δάνειακές υποοχρεώσεις και παίρνοντας χρήματα απο τον ''Καλλικράτη'' θα βουλώσουν τρύπες του παρελθόντος; Μήπως η διαχείριση, ως τώρα, προεξοφλεί ότι ο ''Καλλικρατικός'' δήμος των Βριλησσίων θα είναι ένας παράδεισος απο εδώ κι εμπρός; Μήπως οι σημερινοί διαχειριστές των δημοτικών πραγμάτων είναι τυπικά και ουσιαστικα οιικανότεροι για να ελπίζει ο δημότης σε μια διαφυγή απο την δυσκολία στην οποία θα οδηγηθεί ο δήμος με τα νέα δεδομένα;
Είναι άξιο ερωτημάτων αυτή η συμπεριφορά της σημερινής δημοτικής αρχής. Και μόνο αυτό εκθέτουν το δήμο δείχνοντας πόσο επιδερμικά αντιμετωπίζουν τόσαο σοβαρά θέματα και τόσο σοβαρές και δύσκολες καταστάσεις που θα έλθουν!!!
Θα επανέλθουμε να πουμε και περισσότερα στο θέμα!!! Να τονίσουμε την ελαφρύτητα με την οποία η σημερινή διοίκηση αντιμετωπίζει μια άλλη πραγματικότητα, την οποία θα ζήσουμε απο εδω κι εμπρός.
Αρχίζει, λοιπον, ο προεκλογικός αγώνας. Εμείς απ' αυτή τη στήλη συστήνουμε σύνεση, σοβαρότητα και σεβασμό στο δημότη. Συστήνουμε σε όλους να περιορίσουν όλοι οι υποψήφιοι τον αγώνα που έρχεται σε πολιτικά και πραγματικά επιχειρήματα, σε επιχειρήματα ουσίας και να μην επεκτείνουν τον ''διάλογο'' σε υπόγειες διαδρομές, σε σεναριολογίες άνευ αξίας, σε λασπολογίες. Και το λέμε γιατί το γνωρίζουμε απο το παρελθόν και το τονίζουμε. Να μην κρύψουν τις αδυναμίες ακόμη και της άρθρωσης πολιτικού λόγου, ακόμη και της κατάθεσης πολιτικής άποψης στηριγμένης σε επιχειρήματα. Ούτε καν λόγος απο μερικούς τουλάχιστον να μιλήσουν, να αρθρώσουν λόγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...