Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Τις τελευταίες ημέρες και έχοντας μπροστά μας την δημοσίευση του ''Καλλικράτη'' κάναμε μια μικρή δημοσκόπηση (μικρό δείγμα) ρωτώντας τους δημότες αν ο δήμος Βριλησσίων παραμείνει μόνος του πως βλέπουν να εξελίσσεται η πολιτική γεωγραφία στο δήμο για τις ερχόμενες εκλογές.
Κοινή διαπίστωση είναι (έτσι βγήκε ως τελικό συμπέρασμα) ότι οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις με έμφαση στις δύο πρώτες έχουν και θα συναντήσουν σοβαρά προβλήματα στις ερχόμενες εκλογές.
Εντοπίζουν απο ένα πρόβλημα σοβαρό στη κάθε παράταξη.
Πρώτο, η σημερινή δημοτική αρχή δεν έπεισε ότι αποτελεί μια διαφορετική πρόταση, μια διαφορετική διαχείριση, μια διαφορετική εικόνα. Αποτέλεσε μια ήπια, χωρίς ζωντάνια, χωρίς προτάσεις σε ουσία για να βελτιωθεί κάτι στην πόλη. Το μόνο που αναγνωρίζουν είναι οι ποδηλατόδρομοι για τους οποίους διατηρούν επιφυλάξεις λέγοντας ότι δεν ήταν μια προτεραιότητα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν. Παράλληλα εντοπίζουν εγγενείς αδυναμίες διοίκησης, άτολμες παρουσίες. Οι κοινωνικές παρουσίες με το τρόπο που γίνονται ή έγιναν δεν συγκίνησαν γι' αυτό και η παρουσία των δημοτών βαίνει μειούμενη.
Στη δεύτερη δημοτική παράταξη αυτό που εντοπίζουν είναι η παντελής κοινωνική, παρουσία, έλλειψη πρωτοβουλιών, ανύπαρκτη πολιτικά πλήν ελαχίστων ανθρώπων της που μπορεί να αξιολογηθούν ως άτομα όχι ως δημοτική παράταξη. Το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς μέσα απο τον ίδιο συνδυασμό πολλοί υποψήφιοι, χωρίς να πείθουν για την υποψηφιότητα αυτή αποτελεί δείγμα έλλειψης προσανατολισμού και πολιτικής. Είναι δείγμα υπόγειων διαδρομών και συνενοήσεων που καταλήγουν σε αδιέξοδο. Πολλοί εξ αυτών παρ' όλο που προκάλεσαν με δηλώσεις υποψηφιότητας τελικά κανείς δεν έλαβε υπ' όψη τίποτα και απαξιώθηκε, κρίνοντας ότι όλα βρέθηκαν κάτω απο συγκεριμένες σκοπιμότητες.
Έτσι αυτό που βγαίνει ως ένα συμπέρασμα (με μικρό δείγμα το ξαναλέμε) είναι ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρούν ότι και οι δύο συνδυασμοί όχι μόνο θα δοκιμαστούν αλλά πιθανολογούν ότι η όποια συμμετοχή θα οδηγηθεί σε αποτυχία.
Η μικρή αυτή έρευνα έχει δείξει και άλλα ευρήματα μικρότερης σημασίας αλλά που αθροιστικά λειτουργούν ενισχυτικά στην πάρα πάνω άποψη.
Θα επανέλθουμε να αναλύσουμε ακόμη πιο πολύ και θα επιδιώξουμε να διευρύνουμε το δείγμα. Ίσως να αναρτήσουμε και στην ιστοσελίδα αυτή τη δημοσκόπηση ελπίζοντας ότι θα υπάρξει συμμετοχή και ασφαλώς θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των δύο μετρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...