Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία συγκαλεί άμεσα Συνδιάσκεψη για τη δι-οικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

"Η Νέα Δημοκρατία έχει, εξ αρχής, αναγνωρίσει την ανάγκη μιας συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης, που θα περιλαμβάνει, τόσο την Κεντρική Διοίκηση, όσο και την Αυτοδιοίκηση. Ήταν και παραμένει όρα-μά μας. Ακριβώς, για το λόγο αυτό, δεν θα επιτρέψουμε την υπονόμευση, ούτε θα συναινέσουμε στην απαξίωσή του.
Το σχέδιο "Καλλικράτης" για την αναδιάρθρωση της δομής της Αυτοδιοίκησης παρουσιάστηκε στο Υ-πουργικό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως εγκρίθηκε και πήρε "πράσινο φως" από τους Επιθεωρητές του ΔΝΤ. Είναι προφανές, λοιπόν, και σημειολογικά ότι απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η υπο-τιθέμενη εξοικονόμηση ενός 1,8 δις ευρώ από τον "Καλλικράτη" ισχυρισμός που παραμένει ακόμη ατεκ-μηρίωτος, και όχι οι ανάγκες της Αυτοδιοίκησης, της περιφερειακής ανάπτυξης και τελικώς του ίδιου του πολίτη.


Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις αναφορές του κ. Υπουργού για τη δήθεν διαβούλευση που προηγήθηκε. Είναι γνωστό ότι το χωροταξικό διαμορφώθηκε στα κλειστά υπουργικά και κομματικά γραφεία και η δια-βούλευση περιορίστηκε στα όρια του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, ερήμην των τοπικών κοινω-νιών.


Το σχέδιο "Καλλικράτης", και μετά την παρουσίασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, παραμένει γενικόλο-γο και διακηρυκτικό, με τόσα κενά και ελλείψεις, ώστε να διερωτάται κανείς αν συνιστά, τελικά, σχέδιο νόμου.


Ελάχιστες από τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ φαίνεται να έχουν ενσωματωθεί. Ερωτηματι-κά παραμένουν αναπάντητα για τις αρμοδιότητες, την κοστολόγησή τους και το χρόνο έναρξης άσκησής τους ενώ οι απαραίτητοι πόροι για την στήριξη του εγχειρήματος παραμένουν ζητούμενο. Είναι χαρακτη-ριστικό ότι η εικόνα του επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής είναι θολή.


Τέλος η ανασφάλεια που καλλιεργείται για το προσωπικό της Αυτοδιοίκησης οδηγεί μαθηματικά, εκτός όλων των άλλων, σε παράλυση των λειτουργιών των υπηρεσιών και σε κίνδυνο οριστικής απώλειας Κοινο-τικών πόρων.


Η Νέα Δημοκρατία συγκαλεί άμεσα Συνδιάσκεψη για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο "ΚΑΛ-ΛΙΚΡΑΤΗΣ". Θα ενημερώσει τους πολίτες για όλες τις πτυχές του εγχειρήματος. Δεν θα συμβιβασθεί με τίποτα λιγότερο από το σύνολο των όρων και των προϋποθέσεων που είναι απαραίτητες για μία πραγματι-κή και όχι ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση", δήλωσε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολι-τικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατί-ας, κ. Χρ.Ζώης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...