Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

EΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ

Εγκρίθηκε από την περιφέρεια Αττικής η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου Προστασίας Λεκάνης Απορροής έναντι της Αττική Οδού στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια.



Πρόκειται για ένα σημαντικότατο, όσο και ουσιαστικότατο έργο, προϋπολογισμού 12.138.000 € και μήκους 2.539.20 μέτρων .Το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνει το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων(κεντρικοί συλλέκτες) που έχει κατασκευαστεί από την Κ/Ξ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ και από την Νομαρχία Αθηνών και ενισχύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αντιπλημμυρική προστασία της Περιοχής «Πάτημα» του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και του Δήμου Βριλησσίων.


Οι οδοί στις οποίες προβλέπεται να κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων είναι οι εξής : Μπακογιάννη, Πόντου, Γρ. Λαμπράκη, Μελίνας Μερκούρη, Σητείας, Πλαταιών, Ολύμπου και Εθν. Αντιστάσεως.


Επιπλέον θα κατασκευαστούν, όπου απαιτείται φρεάτια επίσκεψης και υδροσυλλογής Παράλληλα θα μεταφερθούν οι υφιστάμενοι αγωγοί ακαθάρτων και θα κατασκευαστούν νέοι( με τα αντίστοιχα φρεάτια) όπου, επίσης απαιτείται. ΄


Καθοριστική ήταν η συμβολή της Νομαρχίας Αθηνών και του Νομάρχη Γιάννη Σγουρού στην έγκριση και κατασκευή του έργου, ο οποίος κατανόησε εξαρχής την σημασία του για το Χαλάνδρι και τους κατοίκους του. Ο Δήμος Χαλανδρίου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά των Νομάρχη Αθηνών για την βοήθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...