Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

O ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

Ο 'ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ΄ επιβεβαιώνεται πανηγυρικά που επέμενε ότι ο δήμος Βριλησσίων θα παραμείνει μόνος του με το σχέδιο ''Καλλικράτης''.
Ήδη αναρτήσαμε  το χάρτη όπου φαίνεται πώς διαμορφώνεται η δομή της διοικήσης του κράτους στην Αττική και Θεσσαλονίκη.
Παρ' όλο που έγκυρες εφημερίδες έφερναν το δήμο να συνενώνεται με άλλο δήμο και με διάφορες συνθέσεις εμείς επιμέναμε ότι η απόφαση είναι να είναι μόνος του ο δήμος Βριλησσίων.
Η γνώση αυτή προήλθε και απο εγκυρότατες πληροφορίες της εφημερίδας μας αλλά και απο εκτίμηση που κάναμε με βάση άλλες πληροφορίες εξ ίσου έγκυρες που έθεταν τα κριτήρια πάνω στα οποία στηρίχθηκε ο κ. Ραγκούσης για την κατανομή των δήμων τουλάχιστον στην Αττική.
Έτσι λοιπόν ο δήμος παραμένει ώς έχει. Το ζήτημα που απομένει είναι αν θα εξασφαλιστούν οι πόροι που υποσχέθηκε η κυβέρνηση και οι αρμοδιότητες όπως αναφέρονται στο κείμενο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.
Σ' αυτό το σημείο πρέπει να επιμείνει όλη η τοπική αυτοδιοίκηση πιέζοντας την κυβέρνηση να εγγράψει στον προϋπολογισμό του κράτους τις αντίστοιχες χρηματοσδοτήσεις. Αυτές να στηρίζονται σε κοστολογικές μελέτες που να δίνουν τις πραγματικές ανάγκες των νέων δήμων.
Ένα άλλο επίσης σημείο είναι σηματικό επίσης το εκλογικό σύστημα και η θεσμοθέτηση τυπικών προσόντων αλλά και ουσιαστικών στη συμμετοχή των υποψηφίων.
Οδηγούμαστε σε μια νέα εποχή όπου η γνώση να είναι κυρίαρχο ζητούμενο στη διαχείριση των πραγμάτων.
Η απαίτηση των σημερινών δεδομένων είναι οι νέες διοικήσεις των δήμων που θα εκλεγούν με τις εκλογές του Νοεμβρίου να εγγυηθούν τη συμμετοχή του λαού στα κέντρα αποφάσεων. Αυτόθα είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του νέου σχεδίου διοίκησης των δήμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...