Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 10 ΜΑΙΟΥ 2010

Από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρηστάκη πήραμε υλικό που περιέχει παρέμβαση του ιδίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 10 Μαίου 2010. Ο κ. Χρηστάκης ρωτά τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει επι των εξής θεμάτων, παραθέτουμε το υλικό όπως το πήραμε. Θα παρακαλούσαμε να έχουμε και τις απαντήσεις του κ. Δημάρχου στα ερωτήματα αυτά για να δώσουμε την πλήρη εικόνα για τα τόσο σοβαρά ζητήματα που έθεσε ο κ. Χρηστάκης.



Ερώτηση προς το Δήμαρχο Βριλησσίων



από το Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Βριλησσίων κ. Τάσο Χρηστάκη κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της 10ης Μαϊου 2010


Κύριε Δήμαρχε,


στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ως χώρα, ως Δήμος και ως πολίτες, και η οποία συνοδεύεται από αναποτελεσματικότητα και αναξιοπιστία των διοικούντων καθώς και από αντιπαραγωγική λειτουργία αρκετών δημόσιων-δημοτικών υπηρεσιών, σας ερωτώ:
1) Τι σκοπεύετε να κάνετε με τη μείωση του κόστους των εξόδων παράστασης του πολιτικού προσωπικού του Δήμου;
Δεν είναι δυνατόν για έξοδα παράστασης Δημάρχου, 4 Αντιδημάρχων, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, 2 Προέδρων νομικών προσώπων του Δήμου, 3-4 συμβούλων του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα το κόστος να υπερβαίνει τις 350.000 € το έτος. Ο υπερβολικός δανεισμός και η αλόγιστη χρησιμοποίηση του Δημόσιου χρήματος δε μπορεί να συνεχιστεί. Και η απάντηση δε μπορεί να περιμένει.
2) Τι πρόκειται να κάνετε με τη μείωση του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου; Πρόσφατα αναθέσατε την υπηρεσία οδοκαθαρισμού κάποιων δρόμων της πόλης, κατόπιν διαγωνισμού, στον οποίο αποκλείσατε μέσω της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου τις άλλες 2 εταιρείες που συμμετείχαν, σε εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε τα τελευταία χρόνια έναντι 308.000 €. Επανειλημμένα σας έχω επισημάνει ότι σπαταλάτε πολλά χρήματα για μια υπηρεσία που θα μπορούσαν να καλύψουν οι δικοί μας υπάλληλοι αφενός συμπληρώνοντας το ωράριό τους (και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά η κακή οργάνωση της διοίκησης του Δήμου) και αφετέρου αμοιβόμενοι υπερωριακά με τη συνδρομή των μηχανημάτων οδοσάρωσης που διαθέτει ο δήμος. Δεδομένου ότι οι πολίτες “ θα μας πάρουν με τις πέτρες ” αν τολμήσουμε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη στη δύσκολη αυτή συγκυρία σας ερωτώ: με ποιο σχέδιο σκέφτεστε να μειώσετε το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας και φωτισμού; Και η απάντηση δε μπορεί να περιμένει.
3) Τι σκοπεύετε να κάνετε με την απόκτηση χώρων για σχολεία και αθλητικούς χώρους; Το πρόβλημα έγινε οξύ αφού τα τελευταία χρόνια δεν κατασκευάστηκαν σχολεία παρά μόνο ένας (1) παιδικός σταθμός. Οι καθηγητές και τα διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και η Ένωση Συλλόγων Γονέων πρωτοστατούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του 3ου Λυκείου που είναι επιτακτική ανάγκη για την πόλη μας. Και η απάντηση δε μπορεί να περιμένει.
4) Ως πότε θα συνεχιστεί η εγκληματική καθυστέρηση στην απόκτηση του Ο.Τ 61 (πρώην τέννις κλαμπ); H αμέλειά σας στις έγκυρες και έγκαιρες νομικές και διαδικαστικές ενέργειες δημιουργούν τον κίνδυνο απώλειας της ζωτικής αυτής έκτασης, σχεδόν 9 στρεμμάτων, για το Δήμο μας. Η ιστορία θα σας κρίνει με μεγάλη αυστηρότητα, καμία επιείκεια δεν θα υπάρξει για τη μη επιτυχή κατάληξη ενός σημαντικότατου θέματος που ήδη διανύει το 12ο χρόνο του. Η έκταση πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να καταλήξει στο Δήμο για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού και αθλητικών εγκαταστάσεων που στερούνται οι Δημότες μας. Και η απάντηση δε μπορεί να περιμένει.
5) Μέχρι πότε η ποιότητα ζωής των πολιτών ολοένα και πιο πολύ θα υποβαθμίζεται; Το κυκλοφοριακό με τις μεγάλες και αρνητικές συνέπειες για τη ζωή όλων όσοι κατοικούν σ΄ αυτή την πόλη αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική αρχή σας με προχειρότητα και πελατειακή λογική. Εμπαίζετε τις επιτροπές κατοίκων της πόλης μας οι οποίοι κάνουν αυτό που οφείλει να κάνει η Δημοτική αρχή. Ξοδεύουν χρήματα για προμελέτες και αφιερώνουν πολύ χρόνο για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων από την υπερτοπική κυκλοφορία των χιλιάδων αυτοκινήτων που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας. Πότε επιτέλους θα προχωρήσετε στο διαγωνισμό για τη σύνταξη μιας αξιόπιστης κυκλοφοριακής μελέτης και στη συνέχεια την εφαρμογή της; Και η απάντηση δε μπορεί να περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...