Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Άκρως επιτυχημένη η άσκηση προσομοίωσης δασικής πυρκαγιάς

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

«Να βρισκόμαστε μόνο σε ασκήσεις»!


Με αυτή την ευχή αποχαιρετίστηκαν τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα μέλη της Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Νέας Πεντέλης, με το πέρας της 2ης άσκησης προσομοίωσης δασικής πυρκαγιάς στο Πεντελικό όρος, που πραγματοποίησαν από κοινού την Κυριακή 9 Μαΐου.


Μια άσκηση η οποία σημείωσε απρόσμενη επιτυχία, όπως δεν παρέλειψαν να αναφέρουν κατά το κλείσιμο τόσο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, όσο και ο διοικητής της Περιφέρειας Αττικής της Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελλής. Μάλιστα, οι ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τόνισαν την άριστη συνεργασία που έχουν με τους εθελοντές της Νέας Πεντέλης εδώ και χρόνια, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια που παρέχουν οι τελευταίοι στην Πυροσβεστική, κάθε φορά που χρειάζεται. Με την σειρά του και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της Νέας Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης ευχαρίστησε τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους, ενώ σημείωσε την σημασία της καλής συνεργασίας, η οποία, όπως δήλωσε, «κατάφερε στην μεγάλη φωτιά του 2009 να σώσει την Νέα Πεντέλη. Παρ’ όλο όμως που εμείς δεν καήκαμε, δεν είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί καταστράφηκε μεγάλο κομμάτι της Πεντέλης που είναι η αυλή μας, όπως μας αρέσει να λέμε. Οι εθελοντές είναι εδώ για να βοηθούν κάθε στιγμή που χρειάζεται - τόσο στο σβήσιμο της φωτιάς, όσο και στο ξαναζωντάνεμα του βουνού, με τις αναδασώσεις και ότι άλλο χρειαστεί».


Η άσκηση προσομοίωσης είχε σκοπό να αναδείξει την ετοιμότητα του Δήμου Νέας Πεντέλης και της δημοτικής εθελοντικής ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σε πρώτο χρόνο αντίδρασης, ενισχύοντας τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Έτσι, οι παριστάμενοι παρακολούθησαν στην προσομοίωση πυρκαγιάς στην περιοχή του παλιού λατομείο Μαλτέζου, την έλευση των οχημάτων των εθελοντών, των δυνάμεων της Πυροσβεστικής καθώς και του πεζοπόρου τμήματος.


Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο και το χρονοδιάγραμμα ακολουθήθηκε επακριβώς.


Λίγο πριν την έναρξη της άσκησης, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης Γιάννης Σαφλιάνης, εκ μέρους του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κοσοβίτσα, ο οποίος και χαιρέτησε τους παρισταμένους και ευχήθηκε να μην δει ξανά φωτιές το Πεντελικό βουνό.


Πλήθος αρμοδίων και επισήμων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας παραβρέθηκε στην άσκηση των εθελοντών. Μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Β Αθηνών Άννα Νταλάρα, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Γιώργος Χονδροματίδης,


ο Αντινομάρχης Αθηνών Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, από την Περιφέρεια Αττικής ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπέλλος, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων Αλέξανδρος Αργυρόπουλος και ο πρόεδρος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος.


Από την πυροσβεστική παρευρέθησαν: ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Διοικητής της ΠΔΠΥ Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Διοικητής Ανατολικής Αττικής,


αρχιπύραρχος Αναστάσιος Βλάχος, ο Υποδιοικητής ΠΥ Αθηνών Πύραρχος Κωνσταντίνος Μαστοράκης, ο διοικητής του 9ου Π.Σ. αντιπύραρχος Δημήτρης Ραπανάκης, ο διοικητής του 12ου Π.Σ. αντιπύραρχος Παύλος Γρηγορίου,


ο αντιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος, ο επιπυραγός Θεόδωρος Πελέκης, ο υποπυραγός Ανδρέας Δημητρόπουλος.


Από την στρατιωτική ηγεσία o Υποπτέραρχος Αντώνης Πίερος διευθυντής του


Δ Κλάδου του ΓΕΑ και ο Πτέραρχος ε.α. Ηλίας Κάτρης.


Από την Ελληνική Αστυνομία ο διοικητής του Α.Τ. Πεντέλης Λάμπρος Κατσίφας.


Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση το «παρόν» έδωσαν από την Νέα Πεντέλη, εκτός του Προέδρου του ΔΣ Γιάννη Σαφλιάνη και του Αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Αντώνη Φειδοπιάστη, ο αντιδήμαρχος ΤεχνικώνΥπηρεσιών Γιώργος Μουαμελετζής, η Δημοτική Σύμβουλος αναπληρώτρια Πολιτικής Προστασίας Άννε Δούρου.


Από τον Δήμο Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Στέφανος Τσιπουράκης.


Από τα Μελίσσια ήταν ο Δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος, η Αντιδήμαρχος Νατάσα Κοσμοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φωτεινή Μαρκαντώνη,


ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Χρυσικός.


Από τον Δήμο Διονύσου ήταν ο Δήμαρχος Σπύρος Δαρδαμάνης και από την Παλαιά Πεντέλη ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ζωής.


Τέλος, στην άσκηση παραβρέθηκαν και κλιμάκια εθελοντικών ομάδων της Αττικής: από την Εθελοντική Ομάδα Διονύσου, την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας, τις Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου, το Σωματείο Εθελοντών Ροδόπολης, την Πολιτική Προστασία Αμαρουσίου, τον Όμιλο των Φίλων του Δάσους κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...