Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ''ΟΧΙ'' ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ''

Σήμερα το απόγευμα η ΝΔ στο Ζάππειο Μέγαρο διοργανώνει συνδιάσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο πλαίσιο του τακτικού συνεδρίου της.



Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να οριστικοποιήσει το ''οχι'' στον 'Καλλικράτη' όπου και θα τεκμηριώσει τη θέση αυτή της ΝΔ.


Ο κ. Σαμαράς θα ισχυριστεί, κατά πληροφορίες, ότι με τον νόμο ''Καλικράτη'' μεταφέρονται αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων. Θα ισχυριστεί, επίσης, ότι δεν έγινε όπως απαιτούσαν τα όργανα της ΤΑ κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων έτσι ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο του παλαιού ''Καποδίστρια''.


Θα πει, επίσης, ότι ο νόμος έγινε χωρίς την συμμετοχή των οργάνων της ΤΑ, ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ και ότι πολλά σημεία στα οποία είχαν πάρει θέση τα όργανα της ΤΑ η κυβέρνηση αγνόησε.


Θα τονίσει, επίσης, ότι δεν υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τον ''Καλλικράτη'' και που πράγματι η ΚΕΔΚΕ έχει τονίσει.


Θα διαφωνήσει στην αρχή κάθε νησί και δήμος φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως η Ρόδος όπου ΄προβλέπεται ένας δήμος της τάξης των 130 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων με το καλοκαίρι να ξεπερνά τις 150 χιλιάδες.


Σε ότι αφορά το εκλογικό σύστημα θα προτείνει ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τους δημάρχους απο τους δημοτικούς συμβούλους. Το σύστημα αυτό είχε συζητηθεί και παλαιότερα στη ΝΔ, το οποίο εφαρμόζεται σε κρατίδια της Γερμανίας με επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...