Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ

Λεκτική επίθεση δέχθηκε ο δήμαρχος απο εργαζόμενους του δήμου. Οι εργαζόμενοι (που μας μετέφεραν την υπόθεση) αντέδρασαν σε καταφανή αδικία ίσως και παρανομία.
Το θέμα άρχισε όταν υπέυθυνοι υπάλληλοι κλήθηκαν να υπογράψουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εργαζομένων. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, είχαν μείωση των αποδοχών τους με διάφορα ποσά αναλόγως των αποδοχών τους. Οι μειώσεις υπήρξαν σε όλες τις αποδοχές τους ακόμη και στα επιδόματα εκτός μιας περίπτωσης του ειδικού επιδόματος απασχόλησης, το οποίο λαμβάνουν τρείς υπάλληλοι του δήμου. Οι υπάλληλοι αυτοί απασχολούνται σε ειδικές θέσεις με εντολή του δημάρχου εκτός των θέσεων που ορίζει το ορανόγραμμα του δήμου. Σ' αυτές τις θέσεις λαμβάνουν το ειδικό επίδομα απασχόλησης, το οποίο δεν φορολογείται.
Οι εργαζόμενοι θεώρησαν αδικία το ζήτημα αυτό και δια των υπευθύνων προϊσταμένων τους αρνήθηκαν να υπογράψουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις λέγοντας ότι αυτό αποτελεί ειδική μεταχείριση απέναντι σε τρια πρόσωπα του δήμου, τα οποία μάλιστα κατηγόρησαν ότι δεν εργάζονται ουσιαστικά ενώ εκείνοι εργάζονται σκληρά σχεδόν όλη την ημέρα και ο μισθός τους φορολογείται.
Έτσι γεννήθηκε μείζον ζήτημα και οι εργαζόμενοι δεν είχαν πλρωθεί μετά δύο ημέρες απο την κανονική ημέρα πληρωμής. Ο δήμαρχος, ως υπεύθυνος αυτής της αδικίας, προσπαθούσε να πείσει τους υπεύθυνους να υπογράψουν τις καταστάσεις ματίως όμως διότι εκείνοι γνώριζαν τις αντιδράσεις των υπολοίπων εργαζομένων.
Το σωματείο των εργαζομένων αδιαφορούσε για το γεγονός και όπως πάντα βρισκόμενοι κοντά στην εξουσία παρά στους εργαζόμενους αδιαφόρησε, δεν πήρε καμιά θέση και οι εργαζόμενοι που διαμαρτηρήθηακν βρέθηκαν μόνοι τους να υπερασπιστούν το δίκιο τους.
Ο δήμαρχος αποφάσισε να δει ο ίδιος τους ργαζόμενους και εμφανιζόμενος στο χώρο εργασίας τους συνάντησε πενήντα, τουλάχιστον μαινόμενους εργαζόμενους, απο τους οποίους δέχθηκε τρομερή επίθεση με χαρακτηρισμούς. Στην διαμαρτυρία αυτή ο δήμαρχος δεν αντέτεινε κανένα επιχείρημα αναγνωρίζοντας έμμεσα το άδικο. Το μόνο που κάποια στιγμή είπε ήταν το αμίμητο : ''και τι σας ενοχλεί εσάς αν κάποιος εισπράττει κάποια χρήματα πάραπάνω;'' Εκεί οι εργαζόμενοι επαναστάτησαν εναντίον του δημάρχου κατηγορώντας τον ότι υπερασπίζεται ανθρώπους που δεν δουλεύουν και εισπραάττουν χρήματα πολλά χρόνια, που δεν τα αξίζουν. Ισχυρίστηκαν ότι αυτό είναι παράνομο και ότι αν συνεχσιετί η κατάσταση θα καταφύγουν σε καταγγελίες ακόμη και σε κανάλια θα βγουν.
Μπροστά σ' αυτό το μένος ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει την τάξη από τον επόμενο μήνα και ζήτησε να πέσουν οι υπογραφές για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Με την υπόσχεση αυτή παρουσία πενήντα εργαζομένων έπεσαν οι υπογραφές και έτσι πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου. Περιμένουν, όμως, την υλοποίηση της υπόσχεσης του δημάρχου να......αποκατασταθεί η δικαιοσύνη!!!!
Και ρωτά, κανείς, είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα απο το δήμαρχο, που είναι και νομικός; Είναι δυνατόν να υπάρχουν εργαζόμενοι, που δεν δουλεύουν και να εισπράττουν χρήματα και μάλιστα με επιδόματα που δεν τους ανήκουν και χωρίς να φορολούνται όπως όλοι οι εργαζόμενοι;
Απο την άλλη οι συνδικαλιστές (και τι συνδικαλιστές είναι αυτοί!!!) να κάνουν το κορόϊδο να αδιαφορούν και εμμέσως να βρίσκονται στο πλευρό του δημάρχου που κατηγορείται ότι υπερασπίζεται όχι απλά το άδικο αλλά οδεύει ακόμη και στα όρια του παράνομου, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι;
Συνδικαλιστές της πλάκας, που ουδέποτε βρέθηκαν κοντά στους εργαζόμενους αλλά πάντα κοντά στη διοίκηση ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Αλίμονο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...