Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Τ.Α.

Δυστυχώς ένα ακόμη ζήτημα και μια ευθύνη βαραίνει τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Είναι αυτό της αδυναμίας τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους αλλά και τις ίδιες τους τις δηλώσεις εντυπώσεων για τις στηρίξεις ή όχι στις δημοτικές εκλογές.
Στην αρχή έδιναν την εντύπωση με δηλώσεις θριάμβου ότι θα αφήσουν τις κοινωνίες ελεύθερες να αποφασίσουν για τους τοπικούς άρχοντες. Ανέλυαν μάλιστα και τους λόγους ακόμη περισσότερο γιατί δεν θα πρέπει να έχουν λόγο τα κόμματα στις τοπικές κοινωνίες. Δημοκρατικό δικαίωμα οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν ελεύθερα!!! Και μόνο αυτό δηλώνει ευθύτατα ότι οι παρεμβάσεις δημιουργούν προϋποθέσεις δεσμεύσεων και ''μαντρώσεων''. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δήλωναν ακριβώς τα ίδια, λες και είχαν προσυνενοηθεί για τις ενέργειές τους.
Δήλωνε, για παράδειγμα, υψηλό στέλεχος της ΝΔ: ''όλοι κρίνονται κανείς δεδομένος'' και απο την άλλη άνοιγε διάλογος με τον κ. Κακλαμάνη για τη στήριξη!!
Δήλωνε υψηλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: ''δεν έχουμε λόγο στις τοπικές κοινωνίες'' και απο την άλλη συνιστά επιτροπή ελέγχου υποψηφιοτήτων και μάλιστα μέσα απο το διαδίκτυο!!
Ποιός ο ρόλος τελικά των κομμάτων; Γνωρίζουν τι θα κάνουν; Παρασύρουν την κοινή γνώμη πότε προς το ένα μέρος πότε προς το άλλο.
Η ΝΔ με την ευκαιρία των εσωκομματικών εκλογών έστειλε κι ένα έντυπο Α4 όπου ζητά ανώνυμα πρόταση απο τους ψηφοφόρους της για δήμαρχο και περιφερειάρχη!! Όμως δεν γνωρίζει κανείς ποιοί είναι οι ενδιαφερόμενοι!! Καμιά υποψηφιότητα για την περιφέρεια!! Ποιόν να επιλέξουν;
Λέει το ΠΑΣΟΚ θα γίνουν δημοσκοπήσεις στους δήμους να πάρουν την άποψή των δημοτών!! Μα ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι;  Πώς θα γίνει αυτή η δημοσκόπηση; Ποιά ονόματα θα μπούν στην δημοσκόπηση;
Η διαδικασία χαρακτηρίζεται απλά άνευ σημασίας και υποκριτική!! Δημιουργούν πολιτικό άλλοθι για στηρίξουν μια υποψηφιότητα της αρεσκείας τους, χωρίς κριτήρια, χωρίς προϋποθέσεις για να δοκιμάσουν πολλούς δημότες ίσως και όλους. Να προκαλέσουν τη κοινή γνώμη, να δεσμεύσουν την βούληση, να δοκιμάσουν και άλλους ενδιαφερόμενους, να αναζωπυρώσουν πάθη και εντάσεις. Γιατί; Για ένα τίποτα!!! Πολλή υποκρισία, άπειρη αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα. Καμιά ουσία στην πολιτική. Κανένα μήνυμα δεν πήραν ούτε απο τις εκλογές ούτε απο τις αγανακτισμένες φωνές του λαού όχι μόνο για κάθαρση αλλά για πλήρη απαξίωση των πολιτικών και των παρεϊστικων πολιτικών.
Τα χρίσματα και οι στηρίξεις αποτελούν αναχρονιστικό σύστημα χειραγώγισης της κοινής γνώμης και σε μια εποχή όπου κάθε ημέρα ο πολίτηυς βιώνει τον ευτελισμό των αρχών, των αξιών και της δημοκρατίας. Μιλούν για ιδεολογία και πλατφόρμες και απο την άλλη διατηρούν τους βρώμικους πολιτικούς όρους σαν τον χαρακτηρισμό ''αντάρτης''!!
Τί λέτε, ρε παιδιά!!! Ποιοί είστε εσείς που θα αποφασίζετε για την τύχη μιας πόλης; Ποιά η γνώση σας για τις κλειστές κοινωνίες των δημοτών όπου έχουν καταγραφεί σημεία και τέρατα απο τη διαχείριση της εξουσίας; Μιλάτε για τοπική αυτοδιοίκηση ''χαβούζα'', εσείς οι ίδιοι και απο την άλλη προωθείτε ανθρώπους άχρηστους και ανίκανους να διαιωνίσουν ακόμη περισσότερο την αρρωστημένη κατάσταση!! Ποιοί έφεραν την τοπική αυτοδιοίκση σ' αυτή την κατάσταση; Οι πολιτικοί και τα κόμματα!! Εξακολουθούν να παρεμβαίνουν στην εξέλιξη της πόλης χωρίς να έχουν κάνει κάτι να αποκτήσει ο δημότης γνώση για τις εξελίξεις για τον 'Καλλικράτη'!.
Τώρα συσκέπτονται να επιλέξουν τους υποψήφιους. Θα πάρουν και την άποψη των βουλευτών της περιοχής!!! Οιμέ!!! Εκεί κι αν θα είναι αντικειμενικές απόψεις. Εκεί κι αν θα υπάρξει αλισβερίσι!!
Μετά τις ''δημοσκοπήσεις'' της πλάκας θα έχουμε και τις απόψεις των βουλευτών-πολιτικών για να ολοκληρωθεί το έγκλημα!!
Δεν έχουν καταλάβει τίποτα, δυστυχώς, οι πολιτικοί μας!!! Χελώνες μεγάλης ηλικίας!
Κι όμως, τα μηνύματα τα έστειλαν οι δημότες, που θα δώσουν εκείνοι την απάντηση αφού εκείνοι δεν μπορούν να οδηγήσουν. Θα οδηγήσει ο λαός, εκείνος θα αποφασίσει!! Ο λαός άφησε πίσω και τα κόμματα και τους πολιτικούς. Θέλει τη ζωή του. Θέλει να διαχειριστεί μόνος του την τύχη του. Δεν εμπιστεύεται κανένα, έχει απορρίψει τους πάντες.
Και οι σημερινοί δήμαρχοι, ευθυγραμμίζονται στις επιταγές των κομμάτων για να αποκτήσουν εκ νέου την εύνοια!! Συνωστίζονται στις πόρτες των βουλευτών και των κομμάτων!!
Άντε, λοιπόν να αποφασίσετε εσείς κύριοι των δωματίων και της ίντριγγας για τις υποψηφιότητες και αφήστε το λαό να αποφασίσει κι εκείνος. Να δούμε τι θα πείτε στη συνέχεια. Αλλά εσείς, όμως, δεν έχετε ντροπή και ευαισθησίες. Θα το ξεπεράσετε ακόμη μια φορά αλλά ακόμη μια φορά θα έχετε απαξιωθεί και θα έχετε απομακρυνθεί απο το λαό!!
Πότε θα βρεθείτε κάτω απο το τσεκούρι του πολίτη δεν το ξέρετε. Σύντομα, όμως, θα το νοιώσετε στο λαιμό σας. Ο Έλληνας έκλεισε τη σελίδα, Έλληνες πολιτικοί!! Γύρισε σε άλλη σελίδα. Σας άφησε πίσω, σας έφτυσε!!!
Έπεται συνέχεια!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...