Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Η ιστοσελίδα μας στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού σε ότι αφορά τις νέες αρμοδιότητες στους δήμους θα δημοσιεύουμε κάθε ημέρα απο δύο αρμοδιότητες και θα δίνουμε απλά κατανοητά και σύντομα την εφαρμογή.
Σήμερα δίνουμε τις αρμοδιότητες που αφορούν την πολεοδομία και την παιδεία.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ: Οι πολεδομικές αρμοδιότητεςπου σήμερα ασκούνται απο τις νομαρχίες μεταβιβάζονται στους δήμους. Για παράδειγμα η έκδοση οικοδομικών αδειών, ο έλεγχος μελετών, πράξεις εφαρμογής και κάθε άλλη δραστηριότητα που αφορά την οικοδομή.
Σε δήμους που δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία ή υπάρχε σε χαμηλό επίπεδο, θα μεταφερεθί προσωπικό απο τις νομαρχίες. Σε δήμους που υπάρχει τεχνική υπηρεσία αυτή αναλαμβάνει όλο τον τομέα αυτό κι ακόμη μπορεί να διευρυνθεί με ειδικότητες που δεν υπάρχουν σήμερα. Ο δήμος Βριλησσίων έχει αναπτυγμένη τεχνική υπηρεσία και μάλιστα είναι εμπλουτισμένη με όλες τις ειδικότητες. Εκείνο που μπορεί να αλλάξει είναι η αναδιαναμή - ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπαλλήλων. Ίσως να χρειαστεί να γεννηθούν και νέες διευθύνσεις στη δομή του δήμου.

ΠΑΙΔΕΙΑ: Η εκπαίδευση γίνεται αποκλειστική υπόθεση του δήμου. νέγερση σχολείων, κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές για την κατασκευή αλλά και συντήρηση των σχολικών μονάδων. Μεταφορά μαθητών απο τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο, διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων αναγκών, δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας και αποπτείας κέντρου δια βίου μάθησης, σχολές γονέων, κέντρα κατάρτισης ανηλίκων.
Σε ότι αφορά τις προσλήψεις εκπειδευτικού προσωπικού η αρμοδιότητα παραμένει στο υπουργείο παιδείας.
Αύριο η συνέχεια με άλλες αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...